«Навчання в РЦПТО ДСЗ– це як хороша книга: не хочеться перегортати останню сторінку»

DSCF5264Слухачі групи РЦПТО ДСЗ за професією «Закрійник» на державній кваліфікаційній атестації (ДКА) презентували лекала для розкрою, розроблені конструкції одягу та власні швейні вироби.

Як зауважила майстер виробничого навчання Поліна Долганська, слухачі, що бажають отримати професію закрійника, повинні мати професію кравця або швачки не нижче 3 розряду. І, оскільки практично всі кравці, що навчалися в РЦПТО ДСЗ, продовжили навчання за новим напрямком, їм було набагато простіше опановувати нову професію.

Більше того, нові знання посилюють конкурентоспроможність майстра, додають рівня кваліфікації, а отже затребуваності на ринку праці.

Державна кваліфікаційна комісія (ДКК) оцінювала лекала слухачів, знання розрахунку витрат тканини, способів викроювання, врахування візерунка тканини. Від якісної роботи закрійника напряму залежить якість виробу.

Лариса Климчук працювала над цікавою моделлю – конічний костюм. Насиченого жовтого кольору корсет із комбінованою спідницею пасуватиме ошатній випускниці.

Наталія Москалюк відповідала у власноруч пошитій сукні. Члени комісії могли оцінити не лише лекала закрійниці, але й безпосередньо виріб: як він «ліг» на фігурі, як виконані шви, деталі…тощо

Наталія Шевчук демонструвала легку світлу блузу із відрізною баскою.

Ольга Агаджанян порадувала втіленою мрією – до власного весілля сконструювала та пошила весільну сукню. Її робота була чи не найскладнішою серед представлених.

Олена Стадник – слухачка, що вразила присутніх своїм відношенням до навчання, до професії. Вона єдина, що не мала освіти кравця, проте мала досвід роботи швачкою і величезне бажання творити. Саме пані Олена продемонструвала те, як натхнення та наполегливість допомагають у роботі: в її арсеналі – подовжена яскрава спідниця, оздоблена широким паском та доповнена коралями ручної роботи з цієї ж тканини; кардиган – мантія для прохолодного літнього вечора, що має зручні кишені та капюшон. З її слів, «навчання відбувалося в насолоду», тому й порівняла його з книжкою: «шкода, що з’являється остання сторінка..».

Любов Бідюк, старанна кравчиня, сконструювала асиметричну модель вечірньої сукні, в якій присутній один рукав, що додавало виробу урочистості.

Анна Дубич розробила завжди актуальну жіночу ділову сукню. Яскравий синій колір та оздоблення мереживом відразу привертають увагу.

Майстер виробничого навчання Жанна Мартинюк задоволена слухачами, відмічає їхню старанність, прагнення якнайбільше дізнатися про професію. Закрійники до іспиту готували декілька різноманітних за призначенням і складністю виробів. Сміливі ідеї та складні креслення лише додавали азарту слухачам в роботі, додає вона, і виділяє кропітку роботу над весільною сукнею.

Вдосконалювали хист слухачі на підприємствах Рівненщини: ПП «Фірма «МІС», ПП Котяш Н.Є., ТОВ «Морган Феніче», КП «Силует», ФОП Крока О.М.

Олена Розумна, представник ФОП Скотинянський В. В., задоволена рівнем підготовки слухачів. Співпраця з надання робочих місць підприємцем триває. Ймовірно, і з нинішніх випускників декому буде запропоновано роботу.

При врученні свідоцтв державного зразка заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова зауважила, що професія закрійника – це вже вища кваліфікація, тому відкривається перспектива започаткування власної справи. В РЦПТО ДСЗ можна навчатися за курсом «Підприємець – початківець» як стаціонарно, так і дистанційно, за індивідуальною формою. Через інтернет – ресурс є можливість консультуватися із викладачем, створити власне робоче місце.

Голова ДКК Оксана Вавровська, власник мережі ательє «Шарм», бажала випускникам сміливості і обов’язкового набуття досвіду. Навчання в РЦПТО ДСЗ дало головні ази професії, а робота на виробництві вдосконалить, відшліфує майстерність. З її слів, лише реальний досвід дозволить закрійнику заявити про себе, завоювати клієнтів.

Жвавий діалог між представниками навчального закладу, роботодавцями та випускниками не закінчився і після ДКА. Закрійниці ділилися враженнями від навчання, ідеями та планами. Головне, вчорашні безробітні повірили в себе, отримали цінні знання і готові змінювати життя на краще.

А команда професіоналів РЦПТО ДСЗ постійно нарощує потенціал кваліфікованих робітників. Приєднуйтеся!

 DSCF5223 копия DSCF5209

 DSCF5225 DSCF5230

DSCF5272 DSCF5273 DSCF5288

DSCF5290

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6497891
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2797
2334
10425
6466835
5131
94288
6497891

Ваш IP: 18.221.53.209
На сервері час : 2024-05-02 19:59:30
return_links(3); ?>