Професія «Робітник фермерського господарства» завжди затребувана

IMG 1598 1 17 листопада слухачі групи «Робітник фермерського господарства» РЦПТО ДСЗ склали останню державну кваліфікаційну атестацію за професією «Дояр». Навчання пройшли безробітні із Кореччини, Демидівщини, Здолбунівщини, Млинівщини, Рокитнівщини, Кореччини та Білогірського району Хмельницької області.

«Робітник фермерського господарства» - укрупнена професія, якої в Олександрійському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ навчають майже рік. Вона передбачає підготовку кваліфікованих тваринників та доярів 4 розряду, трактористів – машиністів сільськогосподарського виробництва категорії «А1», водіїв автотранспортних засобів категорії «С» та «В», слюсарів з ремонту с/г машин та устаткування 3 розряду.

Навчання в РЦПТО ДСЗ передбачає вивчення фахових дисциплін та хорошу професійно – практичну підготовку, і, як наслідок, випускники поповнюють ряди кваліфікованих робітників, сприяють наповненню вітчизняного ринку якісною продукцією та послугами.

Кваліфікований дояр 4 розряду відмінно володіє знаннями з догляду тварин, уміє забезпечити якісне утримання худоби. Вивчивши анатомію ВРХ, основи молочного скотарства та молочної справи, він знає, як забезпечити високоякісні надої, як проводити аналіз молока, вести облік продукції та доглядати за молочним обладнанням. Під час навчання слухачі також ознайомилися із основними породами ВРХ.

Лабораторно - практичні заняття на базі Олександрійського навчального відділення дозволили слухачам вивчити будову доїльних апаратів, охолоджувально – пастеризаційної установки. А виробнича практика у фермерських господарствах та тваринницьких комплексах Рівненщини та Хмельниччини сприяла підготовці до майбутньої самостійної роботи. Слухачі набували навичок доїння ручним і механізованим способами, досліджували та обробляли молоко.

Як відмітила методист вищої категорії РЦПТО ДСЗ Раїса Ліхачова, група показала хороші знання теорії, продемонструвала вміння виконувати практичні завдання.

Голова державної кваліфікаційної комісії Олександр Зарубаєв (ТзОВ «Тандем - Рівне») зауважив, що рівень підготовки фахівців у РЦПТО ДСЗ з кожним роком зростає, і роботодавці отримують класних спеціалістів.

Зі слів майстра виробничого навчання Івана Білика, особливий інтерес до професії проявили Ольга Буняк, Дмитро Місечко та Олександр Балаш. Вони і «задавали тон» усій групі. До слова, за рік в РЦПТО ДСЗ бажаючі зможуть підвищити свій рівень кваліфікації. Здебільшого цього прагнуть трактористи.

У більшості своїй випускники працюватимуть у господарствах, де проходили виробничу практику. Комусь до вподоби відповідальна робота дояра, хтось став завзятим слюсарем, а у якомусь господарстві надії покладають на кваліфікованого тваринника… За добру науку та гарну перспективу випускники дякували своїм викладачам та майстрам виробничого навчання. По завершенні іспиту вони отримали свідоцтва державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації за професією «Робітник фермерського господарства».

IMG 1595 1 IMG 1596 1 IMG 1601 1

IMG 1602 1

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6497497
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2403
2334
10031
6466835
4737
94288
6497497

Ваш IP: 52.14.168.56
На сервері час : 2024-05-02 17:44:34
return_links(3); ?>