Продавець продовольчих товарів – професія, яку ми оцінюємо щодня

IMG 20161121 123019За підсумками державних кваліфікаційних атестацій (ДКА) у групах «Продавець продовольчих товарів», що пройшли у на навчальних базах РЦПТО ДСЗ у Рівному та Костополі, слухачі продемонстрували відмінні знання та отримали пропозиції від роботодавців.Запорукою успіху є відмінна матеріальна база та досвідчений викладацький колектив.

Заступник директора Людмила Абрамова наголошує, що усі навчальні відділення РЦПТО ДСЗ оснащені відповідним сучасним обладнанням, і слухачі мають унікальну нагоду відпрацьовувати навички професійної роботи – як у супермаркеті, так і в магазині.

На базі навчального закладу створено потужний навчальний центр із підготовки продавців різних категорій. Зокрема, у навчальному відділенні Рівного навчальний клас має 2 касові системи, більше 20 касових апаратів, 2 електронні ваги з друком чеків, 2 звичайні е/ваги, 1 холодильну вітрину, 2 морозильні вітрини, пристінні гірки, 2 острівні гірки. Як бачимо, для якісної підготовки кваліфікованих продавців створені належні умови.

Як зауважила викладач Валентина Зубік, безробітні обрали навчання на продавця не випадково: професія до вподоби, спілкування з людьми подобається, є бажання працювати у торгівлі. Серед слухачів, направлених Рівненським МЦЗ, Корецьким, Рокитнівським та Здолбунівським РЦЗ та Острожським МРЦЗ, особливу активність та старанність проявили Людмила Купчишина, Олена Слободян, Наталія Артенюк, Марина Валяєва.

Слухачі навчального відділення, що у м. Рівне, виробничу практику проходили у супермаркетах «Вопак» і «Наш край», магазині «Наминай» (м. Рівне), кіоску «Гарячі пиріжки» (м. Новоград - Волинський), магазині «Продукти» (м. Остріг). Ці ж торговельні заклади за особливу старанність, знання та дисциплінованість слухачам запропонували працевлаштування.

Голова державної кваліфікаційної комісії (ДКК) Мирослава Кравець, керуюча магазином «Вопак» (ТзОВ «ПАККО ХОЛДИНГ») завжди уважна до відповідей слухачів, адже практично на кожному іспиті вона підбирає нові кадри для свого магазину.

Майстер виробничого навчання Ольга Захарук звертає увагу на те, що майбутнім продавцям особливо імпонувало сучасне навчальне робоче місце. Оскільки слухачі розглядали та вчилися працювати у кожному продовольчому відділі, то найбільше звертали увагу на самі операції - від приймання до відпуску споживачам. Усі дівчата були активні та завзято брали участь у виробничому процесі.

Задоволені рівнем підготовки продавців і роботодавці, що завітали на ДКА – Юлія Заборовська, директор магазину «Наминай» та ФОП Проковська Н.Л. (м. Здолбунів).

А в Костопільському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ Ольга Ковальчук, голова ДКК, заступник голови правління Костопільської райспоживспілки зазначила, що вимоги до професійного рівня представників сфери обслуговування зростають. Підготовка кваліфікованих робітників у РЦПТО ДСЗ завжди на високому рівні, тому роботодавці задоволені кадрами. Вона подякувала слухачам за добрі знання і висловила щирі побажання успіхів у роботі.

Завідувач Костопільського навчального відділення Ірина Танасюк наголошує, що слухачі відповідально ставилися до навчання, у повному обсязі вивчили асортимент товарів, класифікацію, характеристику, харчову цінність товарів, терміни зберігання; ознаки доброякісності товарів, види браку, відходів і порядок їх списання, порядок розрахунку із споживачами; правила зберігання товарів і терміни їх реалізації; правила експлуатації відповідних видів торгово-технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів і посуду. Слухачі навчилися працювати з касовим апаратом і, що важливо, розумітися на основах маркетингу, враховувати психологічні особливості обслуговування різних цільових груп покупців.

Виробнича практика костопільської групи продавців проходила на ПСК Костопільська РСС «Комбінат громадського харчування», у ФОП Осипчук Ф.О., ФОП Литвин А.А., СПДФО Кирильчук Л.В., та ПП Драганчук Н.Г.

Підсумком до успішного навчання в РЦПТО ДСЗ стало урочисте вручення слухачам свідоцтв державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації за професією «Продавець продовольчих товарів».

Усі ми щоденно виступаємо у ролі покупців, і наш щоденний настрій формується і залежить і від візитів до магазинів. Побажаймо ж собі гарного кваліфікованого обслуговування, а випускникам РЦПТО ДСЗ - продавцям – вдячних покупців і гідної оцінки праці!

 

Навчальне відділення у м. Рівне (фото)

 IMG 20161121 105604 IMG 20161121 122258  IMG 20161121 122844 IMG 20161121 122852

IMG 20161121 1229  IMG 20161121 12  IMG 20161121 123107

Костопільське навчальне відділення (фото)

IMG 3086



Головне меню


Лічильник відвідувачів

6498519
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
3425
2334
11053
6466835
5759
94288
6498519

Ваш IP: 18.188.66.13
На сервері час : 2024-05-02 22:58:02
return_links(3); ?>