Безробітні Рівненщини здобули професію бармена

DSCF5922Іспит на володіння справою бармена слухачі РЦПТО ДСЗ складали у форматі інтерактивного спілкування з членами державної кваліфікаційної комісії (ДКА) та роботодавцями. Ініціатором такого формату була заступник директора Оксана Зигалова, яка заохочувала слухачів окрім відповідей та виконання практичних завдань ще й обґрунтовувати та коментувати їх, а подекуди і пропонувати свої ідеї.

-        Приємно спостерігати, як майбутні бармени, отримавши необхідні теоретичні та практичні знання, прагнуть віднайти свій унікальний рецепт приготування напоїв, створити власний стиль роботи за барною стійкою. До того ж, на іспиті слухачі продемонстрували вміння працювати в команді, створили атмосферу взаємодопомоги та не приховували захоплення обраною професією. А це вже перші ознаки успішного подальшого розвитку та вдалого працевлаштування, - зауважує Оксана Зигалова.

На іспит завітали представники роботодавців – досвідчені та знані бармени Рівного: Максим Кузьминський (коктейль-бар «Мармелад»), Сергій Мулик (кафе-бар «Глобус») та Володимир Відьманов (нічний клуб «DOMINO»). Вони оцінювали відповіді слухачів, ділилися досвідом, давали практичні поради початківцям та придивлялися до потенційних робітників.

Ольга Мельник, староста групи, готувала коктейль на основі віскі «Віскі Сауер», продемонструвала відмінні знання змішування напоїв і порадувала присутніх жонглюванням – флейрингом, якому навчилася на практичних заняттях. Виробничу практику проходила в клубі «DOMINO».

Влад Шевчук із Рівного поділився, що найкраще вдаються коктейлі з оригінальних напоїв. Він продемонстрував приготування особливих напоїв - коктейлів Black Russian і White Russian на основі кавового лікеру і горілки та з додаванням вершків.

Сергій Пащук пройшов виробничу практику в дубенському ресторані «Брама», там і працюватиме. Має освіту історика, знається на традиціях різних народів і може повідати багато цікавого своїм відвідувачам. Сергій презентував авторський алкогольний коктейль «Синій капітан», який готував на основі рому Captain Morgan.

Іван Люклян із Рокитнівщини готував популярний взимку гарячий алкогольний напій - коктейль ґлінтвейн, який, до слова, має чимало варіантів приготування, та коктейль «Кокон» на основі самбуки. Як зауважила викладач Юлія Ганзюк, Іван полюбляє експериментувати, а на навчальному барі за кавовими напоями до нього завжди стояла черга слухачів. Наразі, випускник отримав пропозицію роботи від одного із закладів Рівного.

Майстер виробничого навчання Анатолій Шолодько ділиться:

-        Хороший бар має мати свою «фішку», нею можуть бути, до прикладу, унікальні інгредієнти для приготування напоїв, як то настоянки із натуральних ягід, проросла пшениця тощо. Тому бармен повинен використовувати цікаві та унікальні методи залучення клієнтів.

Катерина Дорощук із Остожчини запропонувала присутнім безалкогольний молочний коктейль та десерт - фруктово-ягідний смузі із банану, ківі та малини. Вона продемонструвала акуратність та старанність, а оригінально оформлена подача коктейлю свідчила про креативність майбутнього бармена.

Безперечно, у кваліфікованого бармена повинна бути виразна мова, багатий запас слів і грамотна вимова. Він повинен уміти вести діалог із відвідувачем бару – розмовляти однією мовою із ним, максимально враховувати його інтереси, швидко і чітко обслуговувати відвідувача бару, правильно розрахувати його. Бармен має забезпечувати чистоту на робочому місці, виглядати охайно та відповідно до формату закладу.

До слова, на іспиті народжувалися не лише коктейлі, але й цікаві ідеї. Так, заступник директора Оксана Зигалова запропонувала задля розвитку комунікативних якостей слухачів робити відеозйомки приготування напоїв та коментувати на камеру сам процес. Це дасть змогу в подальшому проаналізувати свою роботу, побачити себе «збоку», врахувати та виправити можливі помилки, вдосконалити навички грамотного спілкування.

Присутня на ДКА Інна Пархомей - провідний фахівець з питань зайнятості Рівненського обласного центру зайнятості висловила подяку випускникам за професійну підготовку та подароване свято смаку, а також побажала достойного працевлаштування.

Навчання за професією «Бармен» в РЦПТО ДСЗ триває 5,5 місяця, передбачає вивчення теоретичного курсу та потужний практичний курс. Кожен із слухачів на ДКА прагнув якомога більше продемонструвати знання та вміння готувати напої, справно користуватися спеціальним обладнанням та приладдям. І це усім вдалося. Слухачі отримали схвальні відгуки від присутніх роботодавців, щирі напутні слова від викладачів та свідоцтва про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації.

DSCF5826 DSCF5835

DSCF5840 DSCF5866

DSCF5841 DSCF5844

DSCF5852 DSCF5853

DSCF5855 DSCF5864

DSCF5858 DSCF5870

DSCF5880 DSCF5882

DSCF5886 DSCF5891

DSCF5892 DSCF5903

DSCF5908  DSCF5922

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6541994
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
398
1444
9073
6508066
49234
94288
6541994

Ваш IP: 18.225.149.143
На сервері час : 2024-05-17 10:20:04
return_links(3); ?>