Слухачі РЦПТО ДСЗ групи «Кухар» складали державну кваліфікаційну атестацію в присутності членів державної кваліфікаційної комісії, роботодавців, представників ОЦЗ та великих місцевих торговельних закладів. Низка спільних заходів на базі навчального відділення у Рівному на вул. І.Підкови, 17а, де і відбувалася ДКА, дозволила їх учасникам відвідати також випускний іспит майбутніх кухарів.
Викладач Юлія Ганзюк розповіла, що у групі навчалися 20 безробітних, направлених Рівненськими МЦЗ та РЦЗ, Рокитнівським, Кузнецовським, Березнівським, Здолбунівським і Сарненським РЦЗ, Дубнівським МРЦЗ та Іваничівським РЦЗ, що на Волині.
На іспит були запрошені роботодавці знаних рівненських закладів - гастропабу «Фазер», ресторану «Віденський», кафе «Гостинний двір», Кейтерінгової компанії «Кульбаба».
Слухачі самостійно обирали кваліфікаційні страви, зокрема, готували «Суп із фрикадельками», «Салат «Цезар по-новому», закуску «Торт печінковий», гарячу закуску «Печериці фаршировані», десерт «Мус бананово-сирний», «Брауні», «Запечену рибу на овочевій подушці», «Рататуй», «Перець фарширований», «Гуляш», «Макаронні гнізда», «Куряче філе з грибами», «Омлет з грибами».
Особливо були відзначені «Сирники з червоною рибою» від Антона Коріня з Рівного, «М'ясо по-рокитнівськи» від Юлії Гіс із Рокитнівщини та «Свинний стейк із соусом Сацебелі» від Валентини Вишневської з Волині.
Присутні високо оцінили смакові якості та подачу страв. Слухачі грамотно коментували процес приготування, вибір продуктів, поєднання інгредієнтів, смаків тощо, а також наголошували на корисних і екологічно чистих продуктах, які вони використовували.
Під час навчання в РЦПТО ДСЗ, що тривало 5,8 місяця, майбутні кухарі проходили виробничу практику в РОК «Підкова», суші-барі «Саторі», ресторані «Меланж», кафе-піцерії «Клуб», кав'ярні «Чорна королева» та інших закладах харчування.
Майстер виробничого навчання, куратор групи Наталія Тис зауважує, що слухачі проявили великий інтерес до професії, прагнуть проявити себе на нових робочих місцях. Практично всі вони для приготування кваліфікаційних страв обрали цікаві і подекуди непрості рецепти, отож мають відмінні професійні навички і готові до відповідальної роботи.
Пропозиції щодо працевлаштування слухачам вже надали суші-бар «Саторі» та піцерія «Клуб», супермаркет «Фоззі», а також районні заклади громадського харчування, де слухачі проходили виробничу практику.
Свідоцтва державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації випускникам вручила заступник директора РЦПТО ДСЗ Людмила Абрамова. Вона щиро подякувала слухачам за вибір професії, сумлінне навчання та побажала професійного росту і лише задоволення від роботи.