Лицювальник – плиточник – одна з найзатребуваніших будівельних професій

IMG 0955У Рівненському центрі професійно-технічної освіти держаної служби зайнятості безробітні із м. Кузнецовськ, Здолбунівського, Млинівського, Рокитнівського, Рівненського районів та м. Славута, що на Хмельниччині, навчалися мистецтву укладання лицювальної плитки. Серед слухачів – учасники АТО. Чоловіки опановували мирну професію, щоб будувати своє життя по-новому.

Професія лицювальника-плиточника має давню історію і сьогодні, під впливом науково – технічного прогресу, зазнала багато змін. З’являються нові машини і механізми, впроваджуються новітні оздоблювальні матеріали, застосовуються сучасні розроблені на основі нових технологій розчини для скріплювання плиток.

Робота плиточника відповідальна і цікава, адже інтер’єрний ансамбль та довговічність того чи іншого приміщення залежатиме не лише від вдалого підбору плитки, але і якісного її укладання. Лицювальник-плиточник завжди потрібен у будівельних компаніях, а кваліфікований робітник – справжня знахідка для роботодавця, оскільки якісна робота підприємства і є запорукою його авторитету. Важливо і те, що згодом можна впорядкувати і власне помешкання, створити неповторну атмосферу дому на власний смак.

В РЦПТО ДСЗ на державній кваліфікаційній атестації слухачі підтвердили хороші теоретичні знання, а практичні навички продемонстрували у своїх пробних кваліфікаційних роботах. Майбутні майстри навчилися облицьовувати плитками поверхні стін та підлоги, виконувати стяжки, готувати розчини і клейові суміші, настилати підлоги керамічною плиткою, застосовувати різні механізми та інструменти та багато іншого. Рівень підготовки майбутніх плиточників оцінювали Василь Войтко – директор ТОВ «Рівнебудтандем», постійний партнер РЦПТО ДСЗ, голова державної кваліфікаційної комісії та викладач Вадим Балицький, член ДКК.

Як коментує майстер виробничого навчання Богдан Яцюк, слухачі відшліфовували своє вміння на підприємствах м. Рівне і м. Славута. Особливу старанність і працьовитість проявили демобілізовані учасники АТО – Олег Каніболоцький та Микола Сахнюк. Вони, зокрема, отримали пропозиції від роботодавців.

Урочисто привітала і вручила випускникам свідоцтва державного зразка заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова.

Лицювальник-плиточник – незамінний робітник при оздобленні внутрішніх поверхонь будівель, а кваліфікований робітник – це гарантія якісної роботи усієї команди будівельників.

IMG 0947 IMG 0965 IMG 0968 IMG 0972

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6508841
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
774
3274
774
6487465
16081
94288
6508841

Ваш IP: 18.188.218.184
На сервері час : 2024-05-06 11:53:23
return_links(3); ?>