Рівненщину відвідали представники Житомирської служби зайнятості

DSC 005631 березня в рамках робочого візиту та з метою налагодження подальшої співпраці з питань підготовки кваліфікованих робітників із числа зареєстрованих безробітних керівники регіонального та базових центрів зайнятості Житомирщини відвідали Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

В Олександрійському навчальному відділенні гостям показали навчальні кабінети, майстерні, лабораторії, ознайомили з професіями, за якими ведеться навчання. Вони побували у групах водіїв різних категорій, спостерігали за заняттями у двох групах майбутніх робітників фермерського господарства, у групах трактористів, кравців, електрозварників, побували на виробничому навчанні у верстатників і столярів. Увазі гостей було представлено також майстерню кравецької справи, клас Правил і безпеки дорожнього руху, токарну та слюсарну майстерні. Житомиряни оглянули легкові та вантажні автомобілі, трактори, зернозбиральний комбайн, навісну та причіпну техніку. Делегація відвідала навчальну станцію технічного обладнання, кабінети будови автомобілів і агротехнологій та с/г машин, відкритий майданчик для ландшафтного дизайну, а також лабораторію тваринництва, де навчаються дояри. Гості з Житомира переконалися, що до послуг слухачів - відмінна навчальна база, тут створено максимально наближені до реальних умови проходження виробничого навчання, а навчальне обладнання і устаткування відповідають сучасним вимогам.

Житомирські колеги побували в Ресурсному центрі інформаційно-комунікаційних технологій, що у Рівному на вул. Пирогова, 8. Екскурсія навчальними кабінетами, майстернями, лабораторіями викликала жвавий інтерес. Особливе враження – від оснащених і укомплектованих кабінетів з підготовки робітників ІТ- сфери. Гості дізналися про підготовку майбутніх веб-дизайнерів, операторів з обробки інформації та програмного забезпечення, монтажників інформаційно-комунікаційного устаткування, операторів комп’ютерної верстки та інші. Якісна підготовка слухачів сприяє успішному їх працевлаштуванню. У відділенні також навчають майбутніх швачок, кравців, закрійників, діловодів, секретарів керівника, операторів котельні, мулярів, штукатурів, лицювальників-плиточників. Нерідко випускники обирають підвищення кваліфікації за професією у цьому ж закладі.

Приємним відкриттям для житомирських колег стало знайомство із навчальним відділенням на вул. І.Підкови, 17а, що спеціалізується на підготовці фахівців готельно-ресторанної справи, сфери побуту та туризму. Тут навчають майбутніх кваліфікованих кухарів, офіціантів, барменів, кондитерів, покоївок, агентів з туризму, перукарів, візажистів, манікюрників, косметиків, адміністраторів. Тут також організовують навчальні семінари, практикуми, тренінги, майстер-класи для слухачів і роботодавців.. На базі навчального салону краси майбутні перукарі готують свої роботи для участі у національних та міжнародних конкурсах з перукарської майстерності.

Житомирські колеги дізналися, що у РЦПТО ДСЗ відбувається оцінювання результатів неформального навчання кухарів України: у минулому році кваліфікацію кухаря підтвердили 14 претендентів, із яких 7 осіб – із інших регіонів. Суттєво, що виробниче навчання слухачів відбувається безпосередньо на умовних «робочих місцях» - в ресторані, на кухні, в перукарні тощо. Велика зручність - гуртожиток готельного типу для проживання слухачів із інших областей.

У конференц-залі представникам Житомирської служби зайнятості була представлена відеопрезентація Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ. Перед присутніми виступали директор Житомирського ОЦЗ Галина Корінна, співголова Спільного представницького органу роботодавців Житомирської області Юрій Гамкрелідзе та директор Рівненського ОЦЗ Іван Ткачук. Під час обговорення проблемних питань присутні обмінялися враженнями та думками, а також окреслили шляхи подальшої взаємодії і співпраці.

Зустріч підтвердила необхідність і перспективність подальшої співпраці. Як зазначив Іван Ткачук, навчати безробітних громадян необхідно не тільки під замовлення роботодавця, а й на випередження. Сьогодні у РЦПТО ДСЗ навчаються слухачі з усіх куточків України - Волині, Львівщини, Хмельниччини, Луганщини, Київщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини, Миколаївщини та інших регіонів. У 2016 році їх кількість склала понад 4500 осіб, а вже з початку цього року престижні робітничі професії опанували майже 600 безробітних із інших областей.

Безперечно, лише тісна взаємодія регіональних центрів зайнятості, постійний діалог із роботодавцями, сучасне оперативне доступне навчання безробітного дорослого населення сприятимуть максимальному його працевлаштуванню, а отже покращенню добробуту громадян.

DSC 0036 DSC 0050

DSC 0063 DSC 0067

DSC 0072 DSC 0073

DSC 0076 DSC 0078

DSC 0081 DSC 0086

DSC 0092 DSC 0095

DSCF6536 DSCF6544

DSCF6558 DSCF6567

DSC 0115 DSC 0127

DSC 0128 DSC 0139

DSC 0143 DSC 0147

DSC 0151 DSC 0155

DSC 0158

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6508865
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
798
3274
798
6487465
16105
94288
6508865

Ваш IP: 18.117.81.240
На сервері час : 2024-05-06 12:14:35
return_links(3); ?>