Бездоганні шви на виробі – свідчення високої якості роботи

DSCF6623А й дійсно: якими б гарними не здавалися сукня, брюки, сорочка, костюм або постіль чи скатертина, - варто подивитися на шви, і стане зрозуміло, яка швачка їх виконувала.

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості швейній справі безробітні навчалися майже 5 місяців.

 

За цей період слухачі навчилися виконувати на швейних машинах або вручну операції з обробки окремих деталей, вузлів та пошиття виробів з різних матеріалів; виконувати операції з обслуговування універсальних та спеціальних швейних машин; контролювати якість крою, відповідність фурнітури до кольору та призначення виробів та багато іншого.

На державній кваліфікаційній атестації знання майбутніх швачок оцінювали викладач Людмила Якута, майстер виробничого навчання Оксана Мирончук та заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова.

Оксана Мирончук схвально відгукується про навчання слухачів:

-        Усі старанні та з великим бажанням працювати. Майбутні швачки цікавляться тканинами, їх структурою і якістю. Це важливо у роботі. Особливо хочу відмітити Світлану Ковальчук. Вона єдина, хто отримала 12 балів за результатами перевірки знань з «Технологій виготовлення одягу». Перспективна швачка.

Світлана Ковальчук:

-        На навчання я прийшла без досвіду роботи. Завжди мріяла шити. Дуже допомогла виробнича практика, яку я проходила на підприємстві «Сімпатекс». Тепер зможу нарешті сама пошити дітям курки і брюки!

Відповідальність у роботі швачок – один з головних критеріїв. Саме такою проявила себе Тамара Беседюк – староста групи. Слухачка ділиться:

-        Під час виробничої практики добре «набила руку». Виконувала поопераційний монтаж виробів – штанів, курток та ін., обробляла окремі деталі та вузли – кишені, манжети, кокетки. Майстри підказували та допомагали, і за це ми всім дуже вдячні.

Катерина Андрієвська:

-        Навчатися було дуже цікаво. У ФОП Гурєва А.В. в ательє проходила виробничу практику. Працювала на оверлоці. Роботи було достатньо, аби отримати хороший досвід. Планую продовжити навчання в РЦПТО вже за професією «Кравець», і нарешті здійснити заповітну мрію – пошити свою сукню.

Слухачі захоплено згадують екскурсію на німецьке підприємство «Алмі», де представлено великий вибір тканин, кравецьких додатків. Ірина Наконечна, котра добре зарекомендувала себе, залишається там на роботу.

Слухачка Лариса Панкова задоволена своїм вибором. Шити їй подобається, прагне розвиватися, активно цікавиться новинками у швейній справі. Професійні навички напрацьовувала під час пошиття одягу для тварин. Зізнається: цікавий досвід!

Викладач Людмила Якута зауважує, що слухачі активно цікавилися якістю тканин. На матеріалознавстві вивчали зразки тканин. Усі старанно вели конспекти, а особливо проявили інтерес до креслення. Навчальна програма з цього предмету опанована «на усі 200%». Під час навчання жваво обговорювали та вивчали викройки із журналів.

Важливо, що випускники РЦПТО ДСЗ завжди можуть продовжити навчання – підвищити професійну кваліфікацію.

Не секрет, швачка – досить поширена професія, проте кваліфікований майстер – особливо цінний працівник. І саме таких робітників чекають швейні підприємства не лише на Рівненщині. Приєднуйтеся до команди професіоналів!

DSCF6599 DSCF6600 DSCF6621 DSCF6625DSCF6632 DSCF6622

DSCF6633 DSCF6634

DSCF6636 DSCF6639 DSCF6641 DSCF6642

DSCF6644 DSCF6646 DSCF6647 DSCF6648 DSCF6651

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6508627
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
560
3274
560
6487465
15867
94288
6508627

Ваш IP: 3.137.171.121
На сервері час : 2024-05-06 08:51:27
return_links(3); ?>