Навчання за професією «Офіціант»: цікаво, якісно, перспективно

1471588948146271204Якщо Ви – людина активна, відкрита, уважна та комунікабельна, тоді Ви можете стати кваліфікованим офіціантом, а отже, справжнім обличчям кафе, бару чи ресторану, гарантом високого сервісу і комфорту їх відвідувачів. А опанувати професію офіціанта, відточити майстерність та отримати омріяну путівку в нове життя Ви можете в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Цікаво, що професія офіціанта є однією із стародавніх: на фресках Єгипетських пірамід зображені люди, які подають їжу до столу фараонів. Очевидно, це й були перші офіціанти.

І сьогодні святкування знаменних дат, подій, весілля або ж прийом видатних осіб, презентації тощо передбачають спілкування за урочистим столом і вже неможливі без офіціантів – людей, що беруть активну участь у загальній святковій трапезі.

Як розсадити гостей, які страви подавати,в якому порядку, кому в першу чергу, які прилади покласти біля тієї чи іншої страви - саме цим опікується офіціант, саме він з усією відповідальністю забезпечує порядок і бездоганне обслуговування відвідувачів.

Нерідко офіціант не лише обслуговує людей за столом, але й допомагає їм дотримуватися певних правил і етикету споживання їжі. Жоден сучасний спеціалізований заклад громадського харчування вже не може обійтися без цього робітника. І у злагодженій команді професіоналів одну із головних «скрипок грає» саме офіціант. Очевидно, що для популярності, авторитету закладу вже недостатньо однієї лише смачної їжі або ж затишної обстановки. Офіціант створює враження про заклад, довершує загальну атмосферу, стає передбачливим і уважним господарем для своїх гостей.

До обов’язків офіціанта входить спілкування з відвідувачем, оперативний прийом замовлення, сервіровка столу. Важливо, що сучасний кваліфікований офіціант повинен володіти здібностями актора, лікаря-психолога, дипломата, мати добре розвинену мову, чітку дикцію, приємні риси обличчя, гарну постанову та ходу. Він має бути дотепним, фізично витривалим, винахідливим та люб'язним.. Цим і багатьом іншим премудростям, а ще - певним таємницям професії навчають у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Навчальний заклад здійснює підготовку кваліфікованих робітників у різних форматах - у групах або індивідуально на замовлення роботодавця. За 25 років діяльності РЦПТО ДСЗ здобув високий авторитет як у слухачів, так і в роботодавців Рівненщини та сусідніх областей.

Відмінна сучасна матеріально-технічна база, досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання РЦПТО ДСЗ сприяють якісній та оперативній підготовці офіціантів, які є конкурентоспроможними на ринку послуг. Навчання в РЦПТО ДСЗ триває від 3-х до 5,4 місяця залежно від кваліфікаційного рівня.

До послуг слухачів – навчальні ресторан, бар, кухня, лабораторія з дегустаційною залою, об лаштовані усім необхідним сучасним професійним обладнанням. Виробниче навчання відбувається безпосередньо у навчальному відділенні в умовах, максимально наближених до реальних. За необхідності, поряд, у сучасному комфортабельному гуртожитку (м. Рівне, вул. І.Підкови, 17а) можуть проживати слухачі із різних районів та регіонів.

Партнерські стосунки із кращими ресторанами та кафе Рівного і області дозволяють відточувати майстерність слухачів під час проходження там виробничої практики. За результатами державних кваліфікаційних атестацій, на які запрошуються роботодавці, та враженнями роботодавців від роботи під час практики випускникам РЦПТО ДСЗ пропонують працевлаштування.

У РЦПТО ДСЗ, згідно навчального плану, слухачі у повному обсязі вивчають дисципліни за професією, зокрема, «Санітарію і гігієну», «Організацію обслуговування в ресторанах», «Товарознавство продовольчих товарів», «Професійну етику і психологію», «Технологічне обладнання», «Кулінарну характеристику страв» та інші.

  • Високий професійний рівень офіціантів – випускників РЦПТО ДСЗ – запорука успішної діяльності закладів ресторанного господарства. Випускники закладу вміють визначити добовий раціон та його харчову цінність, розрахувати енергетичні потреби людей різних професій; обслуговувати споживачів з особливо складною сервіровкою столів, що відображає національні особливості та тематичну направленість закладу харчування: заміських, національних, тематичних кафе, барів та ресторанів; обслуговувати урочисті та офіційні прийоми, наради, конференції, переговори, зібрання; обслуговувати іноземних туристів; здійснювати попередню сервіровку столів залежно від виду обслуговування; надавати споживачам допомогу під час вибору страв та напоїв; рекомендувати напої до страв; подавати деякі фірмові страви та напої з проведенням заключних операцій в присутності споживача, який замовив ці страви; розраховуватися із споживачами, виписувати рахунок на бланку встановленої форми; здавати виручку в касу закладу в установленому порядку; керувати роботою офіціантів нижчої кваліфікації.

Головне, офіціанти вміють і прагнуть дарувати відвідувачам гарний настрій!

Не секрет, що сучасні вимоги диктують обов’язковість якісного обслуговування, і відвідувачі готові платити за сервіс. І здебільшого за професійністю обслуговування вони визначають і рівень закладу. Подбайте про професійний підхід до побудови свого майбутнього! Навчайтеся у професіоналів!

м. Рівне, вул. Пирогова, 8

Тел./факс: 68 37 95

Е- mаil: cpto@cpto.rv.ua

17619573 1271010899648978 1508049299 n P4B 9755original

DSCF5852

DSC 0346 

Рисунок1

Рисунок2

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6501779
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
3080
3605
14313
6466835
9019
94288
6501779

Ваш IP: 13.58.60.192
На сервері час : 2024-05-03 22:58:28
return_links(3); ?>