Майбутні продавці знають: усмішка і ввічливість – запорука успіху!

P4201434Якщо в магазині нам всміхається продавець, то немає жодної причини не довіряти йому, чи обмежитися мовчазним розрахунком. Професійний продавець допоможе зорієнтуватися у товарах, підкаже, які продукти пасуватимуть до нашого столу і…навіть гаманця. Враження від магазину починається саме із його господаря – продавця. Якщо поряд працюють два торговельних заклади, але продавці в них відрізняються рівнем обслуговування, то неважко здогадатися, в якому буде більше покупців.

Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, навчаючи своїх слухачів, зокрема, продавців, дбає про головне – навчити безробітних спілкуватися, грамотно організовувати своє робоче місце та отримувати задоволення від професії. Адже лише маючи добрі знання та пройшовши хорошу практику майбутні продавці зможуть почуватися впевнено.

Випускники РЦПТО ДСЗ на державній кваліфікаційній атестації, що проходила за місцем навчання березнівчан – на базі Березнівського районного центру зайнятості, старалися продемонструвати усе вивчене, і це їм вдалося. Чотиримісячне навчання, яке передбачає роботу з касовими апаратами, електронними вагами, та виробнича практика в магазинах сприяли доброму засвоєнню навчального матеріалу.

Навчальний кабінет продавців продовольчих товарів облаштований необхідним професійним обладнанням, з яким слухачі працюватимуть щоденно на робочих місцях. Виробничу практику слухачі проходили на базі Березнівської райспоживспілки – постійного партнера навчального закладу.

Софія Ремез, викладач РЦПТО ДСЗ, наголошує, що слухачі не лише успішно опанували професійний навчальний курс, але й значно покращили свої знання з користування комп’ютером. Майбутні продавці навчилися також грамотно складати резюме, стали впевненішими і ініціативними.

Слухачі жартують: у багатьох підростають школярі, і тепер, по закінченні навчання мами зможуть на рівних «розмовляти» із дітьми.

На іспиті майбутніх продавців були присутні представник гуртівні «Гранд» Наталія Панасюк та ФОП Партак О.В., котрі поділилися враженнями про відповіді слухачів та професійними порадами початківцям.

Майстер виробничого навчання Ольга Захарук відмітила достойні знання слухачів і зауважила, що іспит усі здали на високому рівні.

Про готовність випускників РЦПТО ДСЗ професійно працювати свідчили і захисти їхніх кваліфікаційних робіт. Темами, зокрема, були: «Підготовка робочого місця продавця до роботи», «Набуття навичок з підготовки товарів до продажу», «Надання консультацій покупцям щодо цін, асортименту, відмінних особливостей товарів», «Порядок проведення інвентаризації в магазині» та інші.

Староста групи Людмила Влащук ділиться:

-        Навчання додало нам великого досвіду і нових знань. Виробнича практика дозволила мені проявити професійні якості: я залишаюся працювати в районному супермаркеті, чим дуже пишаюся.

Головними якостями, якими мають володіти продавці, за словами викладачів, є висока комунікабельність, готовність надавати грамотну кваліфіковану консультацію покупцям та пильність і уважність, адже робота з грішми – процес відповідальний.

Безробітні, що мали за плечима лише середню освіту, за період навчання в РЦПТО ДСЗ суттєво підвищили свій рівень знань, вони з радістю і гордістю діляться емоціями, а головне – отримані свідоцтва державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації дозволять будувати своє життя по-новому.

P4201424

P4201430

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6501281
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2582
3605
13815
6466835
8521
94288
6501281

Ваш IP: 18.223.106.232
На сервері час : 2024-05-03 19:58:34
return_links(3); ?>