Учасники АТО після професійного навчання працюватимуть мулярами

IMG 6601Одна із найзатребуваніших будівельних професій – муляр, тому безробітні охоче обирають професійне навчання саме у цій галузі.

Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості надає чудові можливості усім бажаючим, хто прагне опанувати нову робітничу професію. Важливо, що у навчальному закладі створено необхідні умови для навчання слухачів, які проживають у різних місцях: нині, окрім обласного центру, функціонує п’ять районних навчальних відділень - у м. Сарни, смт Костопіль, смт Гоща, смт Млинів та с. Олександрія Рівненського району. Так, безробітні Сарненщини нещодавно закінчили навчання за професією «Муляр» на базі Сарненського навчального відділення РЦПТО ДСЗ. За 5 місяців навчання вони стали кваліфікованими робітниками, а серед майбутніх мулярів - троє демобілізованих учасників АТО.

За словами завідувача відділенням Івана Гаврилюка, усі слухачі засвоїли навчальну програму, що було підтверджено на державній кваліфікаційній атестації добрими і відмінними показниками, а це свідчить про відповідальне ставлення сарненчан до навчання та готовність працювати за професією.          

Під час виробничого навчання та проходження виробничої практики слухачі навчилися самостійно виконувати кладку стін з цегли та дрібних блоків, в тому числі - під штукатурку або розшивку швів одночасно з кладкою. Тепер вони вміють вправно заповнювати каркаси стін, робити фундаменти з бутового каменю та цегляної щебінки під заливку, виконувати цементну стяжку горизонтальної гідроізоляції фундаментів рулонними матеріалами, закладати цеглою та бетоном борозни, гнізда й отвори, пробивати прорізи у цегляних та бутових стінах за допомогою механізованого інструменту, розбирати кладку мостових опор за допомогою механізованого інструменту, здійснювати монтаж залізобетонних перемичок над віконними та дверними прорізами й нішами у кам’яних будинках та багато іншого.          

Професійну майстерність слухачі РЦПТО ДСЗ відточували під час виробничої практики на сарненських підприємствах, зокрема, СГПП «Случ» та ПП «Юна-Віта». Віктор Рибак, В’ячеслав Шубкін та Руслан Галушко вже отримали пропозиції щодо роботи. Своїм сумлінням та професійними якостями сарненчани завоювали симпатії роботодавців. Представник ПП «Юна-Віта» Василь Протасевич, який був присутній на ДКА, високо оцінив їхній серйозний підхід до навчання та відмінні практичні навички.

Важливо, що і демобілізованим військовослужбовцям, котрі здобували професійну освіту в Сарненському навчальному відділенні, поступили пропозиції від роботодавців. Валерій Власюк, Олександр Климець та Павло Кривко з початком будівельних робіт працюватимуть мулярами, і їхнє вміння чітко, оперативно і якісно виконувати поставлені задачі стануть запорукою успішної командної роботи.

Олександр Климець від імені побратимів подякував за відмінні умови навчання, за можливість здобути необхідні професійні навички та перспективу подальшої роботи, адже це найголовніше.

Присутня на ДКА заступник директора РЦПТО ДСЗ Людмила Абрамова наголосила, що РЦПТО ДСЗ всебічно сприяє адаптації військовослужбовців у мирному житті, допомагає віднайти свій професійний шлях, опанувавши нову професію або ж підвищивши професійну кваліфікацію. В стінах навчального закладу безробітні, в т.ч. й учасники АТО, вчаться по-новому будувати своє життя, здобувають необхідні знання. До їхніх послуг - відмінна навчальна і матеріально-технічна база, сучасне обладнання і техніка, досвідчені викладачі. У РЦПТО ДСЗ вже впродовж 25 років готують висококваліфікованих робітників для різноманітних галузей.

Головне, на ДКА усі слухачі продемонстрували бажання і готовність працювати. З новими знаннями робітники досягнуть вищих результатів праці, гідно ввіллються у професійні колективи та забезпечать якісне виконання робіт.

Довідково:

З початку 2017 року у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості пройшли навчання понад 70 демобілізованих військовослужбовців - учасників АТО із різних регіонів України.

IMG 6584 IMG 6588 IMG 6597 IMG 6606

IMG 6603

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6501186
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2487
3605
13720
6466835
8426
94288
6501186

Ваш IP: 3.138.113.188
На сервері час : 2024-05-03 19:21:49
return_links(3); ?>