Випускники РЦПТО ДСЗ знають, як кувати власне майбутнє

IMG 5973До формування груп слухачів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Коваль ручного кування» особлива увага. Цю професію обирають люди мужні та наполегливі. Приборкувати метал, вдихати життя у кожний кований виріб під силу талановитим і професійно грамотним.

12 безробітних із Рівненщини, Черкащини та Івано-Франківщини, що були направлені на навчання базовими центрами зайнятості, впродовж 7 місяців наполегливо вивчали професію.

Приємно, що половина бажаючих стати кваліфікованими робітниками, це демобілізовані учасники АТО.

Навчання слухачів відбувається у Гощанському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ. Саме тут зосереджена потужна матеріально-технічна база навчального закладу, яка й дозволяє готувати ковалів. Виробниі навички слухачі здобувають у навчальній кузні, оснащеній професійним обладнанням та інструментом. Фахово, а головне, з великою любов’ю до ковальської справи слухачів навчає досвідчений коваль, активний учасник вітчизняних і міжнародних ковальських заходів, майстер виробничого навчання Сергій Торуля.

«Слухачі не відразу стають майстрами. Навчання, яке передбачає глибоке вивчення основ, особливостей та специфіки професії, серйозну практику роботи з металом, крок за кроком наближає майбутніх ковалів до самостійної роботи. З великим натхненням вчорашні безробітні власноруч виготовили свої перші вироби. Сувенірні скорпіон, рак, квіти та інша символіка стали початком ковальських колекцій. Окремі вироби слухачі дарують Музею ковальства РЦПТО ДСЗ», - ділиться майстер.

Наполегливо та старанно навчалися Володимир Ференц із Рівненщини та Валерій Винокур із Гощанщини. На державній кваліфікаційній атестації вони представили оригінальний мангал і ковану лавку. Ці вироби особливо вразили членів державної кваліфікаційної комісії.

Завідувач Гощанського навчального відділення Микола Корчевний впевнений, що ковальство завдяки кваліфікованій підготовці матиме ще не одного талановитого майстра, а представник Гощанського районного центру зайнятості Володимир Бандура урочисто вручив ковалям спеціальні подяки.

Член ДКК ПП Мельничук Валерій Сергійович із власного досвіду знає, яку непросту роботу потрібно виконати ковалеві, аби його виріб сподобався замовнику. Він зауважив, що мало вивчити теорію, потрібно відчувати метал та мати талант до ковальської справи, Підприємець оцінював відповіді слухачів, коментував їхні роботи, давав цінні поради та ділився власним професійним досвідом.

Приємно, що до РЦПТО ДСЗ з питань підготовки кваліфікованих робітників постійно звертаються роботодавці. Так, представники підприємства ТОВ «Лавіс» і компанії «Grilana» звернулися до навчального закладу щодо нової співпраці, тому випускники мають чудову нагоду обдумати їхні пропозиції.

Побажаймо ж випускникам РЦПТО ДСЗ - кваліфікованим ковалям творчої професійної наснаги, вдалих ідей та дзвінкої кузні!

IMG 5967

IMG 5969

IMG 5970

IMG 5975

IMG 5978

IMG 5989

IMG 5981

IMG 5982

IMG 5985

IMG 6006

IMG 6010

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6545150
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1547
2007
12229
6508066
52390
94288
6545150

Ваш IP: 3.22.221.28
На сервері час : 2024-05-18 07:23:06
return_links(3); ?>