У Рівному на Дні молоді знайомили із професіями, вишивали серветки, робили зачіски та пригощали козацьким кулішем

DSCF8043У День молоді на майдані Незалежності у Рівному виросло наметове містечко Рівненської обласної служби зайнятості. Під гаслом «Обирай майбутнє разом з нами!» для рівнян та гостей міста пройшла масштабна акція, під час якої працювали різноманітні наметові офіси служби зайнятості: інформаційний, навчальний, праці, кар’єри, майстерності та тест-офіс.

Громадяни, котрі шукають роботу або ж прагнуть перекваліфікуватися, у цей день отримали чудову нагоду поспілкуватися із фахівцями Рівненського міського центру зайнятості та представниками Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Їхній увазі було запропоновано фахові консультації, тематичні відеофільми про робітничі професії та навчання в РЦПТО ДСЗ, друковані інформаційні матеріали. Родзинкою свята стали виїзні кухня, бар, салон краси та майстерня машинної вишивки РЦПТО ДСЗ.

Представники навчального закладу згуртували навколо своїх майстер-класів чи не найбільшу кількість відвідувачів.

IMG 20170625 130407Оксана Зигалова, заступник директора РЦПТО ДСЗ:

-        Ми не випадково у цей день на майдані. Молоді люди – це майбутнє країни, а майбутнє, безперечно, за професіоналами. Рівненський центр профтехосвіти – це сучасний, потужний навчальний заклад, де зосереджено кращий досвід викладацької роботи, де до послуг слухачів – 56 робітничих професій і 140 курсів цільового призначення. Ми раді інформувати незайняте населення про унікальну можливість безкоштовного навчання в РЦПТО ДСЗ. Важливо, що більше 90% наших випускників знаходять роботу і будують життя по-новому після закінчення нашого навчального закладу. Перспектива професійного розвитку та самореалізації - головний посил до молодих. Саме тому ми сьогодні тут.

DSCF8049Відвідувачами наметових офісів були люди різного віку та статусу, нерідко вони підходили цілими родинами. Велелюдно було біля наметів із майстер-класами за професіями «Кравець», «Кухар», «Кондитер», «Манікюрник», «Візажист». Та «Бармен». Щедрі пригощанки та майстерність слухачів запамятаються надовго.

DSCF8005Майбутні кухарі пригощали наваристим козацьким кулішем та прохолодним узваром. Черга охочих скуштувати смачну їжу не зменшувалася впродовж свята. Дехто вперше для себе відкривав професійно-технічний навчальний заклад і з зацікавленням дізнавався про навчання у ньому. Рівнянка Галина похвалила куліш, зауважила, що такий смачний їсть уперше.

DSCF8014Майбутні кондитери випікали вафельні трубочки і млинці та подавали їх із солодкою начинкою. Окрім цього, кондитери давали майстер-клас із приготування мастики. Солодкі зірочки та візерунки – яскрава оригінальна прикраса для кондитерських виробів.

DSCF8008Майстер виробничого навчання Світлана Рибачок ділиться:

-        Наші слухачі на «відмінно» впоралися із роботою: обслужили велику кількість гостей швидко та якісно, подарували усім свято смаку та гарного настрою. Це чудова практика і добра нагода проявити себе в реальних робочих умовах.

DSCF8023Поряд працював бар, де пригощали чаєм, кавою і прохолодними напоями. Майбутні бармени демонстрували спритність і професійний азарт. Чітка злагоджена робота – яскраве підтвердження високої професійної школи. Майстер виробничого навчання Анатолій Шолодько задоволений слухачами:

-        На барі головне – оперативність, уважність і акуратність. Лише кваліфікований бармен поєднує бездоганне виконання своїх обов’язків із неодмінною привітністю і усмішкою. Впевнений, наші відвідувачі залишилися задоволеними.

DSCF8084Яскраві та емоційні враження переповнювали юних модниць. У них була нагода відвідати справжній салон краси. Швидко та професійно працювали майбутні перукарі і манікюрники. Дівчатка мали розкішне довге волосся, тому у зачісках переважали коси і косичкм. Хлопці обирали яскраві малюнки. Викладач спецмалювання Оксана Підлісна представляла візажну справу Охочі терпеливо очікували на свою чергу біля її столу.

DSCF8081Майстер виробничого навчання Анна Зотік:

-        Наші слухачі отримали море позитиву, і, головне, – практичних професійних навичок. Робота із довгим волоссям складна і цікава. Охочих мати гарну стильну зачіску було більше, аніж достатньо, тому наші слухачі працювали швидко і оперативно. Вміння майбутніх майстрів відточувалися з кожним новим клієнтом. Барвистий манікюр або візажний малюнок гармонійно доповнювали роботу перукарів – початківців, а за грою і емоційним відпочинком відбувалося корисне знайомство із цікавими професіями.

Для слухачки Анастасії Беркути подібні виїзні акції особливо до вподоби. Майбутній перукар набуває цінного досвіду, разом із одногрупниками вивчає різноманітні техніки плетіння волосся, вдосконалює мистецтво комунікацій.

DSCF8071Творча та захоплююча атмосфера панувала і у наметовому офісі майстерності. Саме тут увазі відвідувачів майстер виробничого навчання Поліна Долганська представила кращі роботи слухачів РЦПТО ДСЗ – вишиті рушники, серветки, скатертини, сорочки, оригінальні іграшки ручної роботи. Але головною «фішкою» стала робота за компютеризованим комплексом – машинкою для пошиття і вишивання. Професіями вишивальника і кравця цікавилися не лише жінки. Багато чоловіків зупинялися біля унікального обладнання. Візерунки, які зявлялися на серветках, можна було запрограмувати на свій смак, а сам виріб вишивальник отримував у подарунок. Поліна Долганська зауважила, що професією вишивальника цікавиться все більше людей, адже зростає попит на вишиті одяг та предмети інтер’єру.

DSCF8061Переселенка із м. Горлівка Яна Кривошея має освіту технолога. Нині вона виховує трьох дітей. Пані Яні дуже сподобалася робота на вишивальній машинці, і вона планує після декретної відпустки навчатися в РЦПТО ДСЗ.

Старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик зауважує, що РЦПТО ДСЗ завжди активно підтримує та ініціює подібні зустрічі. Так відточується майстерність слухачів, досягаються бажані комунікації із людьми, що шукають роботу та прагнуть навчатися. Перспективні та затребувані на ринку праці робітничі професії, представлені за допомогою майстер-класів, для багатьох громадян стають справою життя.

Свято закінчилося, але триває шлях до професії, яка приноситиме успіх і задоволення. Навчатися ніколи не пізно. Обирайте своє майбутнє разом із Рівненським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

DSCF8001 DSCF8003

DSCF8007 DSCF8009 DSCF8012 DSCF8013 DSCF8015 DSCF8016 DSCF8017 DSCF8020 DSCF8025 DSCF8027 DSCF8028 DSCF8035 DSCF8036 DSCF8054 DSCF8057 DSCF8060 DSCF8074 DSCF8070 DSCF8077 DSCF8078 DSCF8089 DSCF8091 DSCF8093 DSCF8094 DSCF8097 DSCF8104 DSCF8109 DSCF8068

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6545579
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1976
2007
12658
6508066
52819
94288
6545579

Ваш IP: 3.137.148.243
На сервері час : 2024-05-18 09:07:47
return_links(3); ?>