Кваліфікований секретар - надійна гребля керівника в шаленому потоці справ

секрет 224 липня 2017 року у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості  успішно завершила навчання  чергова група слухачів за професією «Секретар керівника (організації, підприємства, установи)».  

Упродовж 8,5 місяців сьогоднішні випускники опановували документаційне забезпечення управління, комп’ютерні технології, організаційну техніку офісу, основи редагування службових документів, українське ділове мовлення, іноземну мову за професійним спрямуванням, психологію ділових відносин, професійну етику, охорону праці, здобували практичні уміння й навички на виробничому навчанні та практиці.

 

секрет 1Державна кваліфікаційна комісія високо оцінила теоретичні знання та практичні уміння слухачів групи.

Досвідчені викладачі готували майбутніх секретарів до відповідальної роботи в напружених умовах, які вимагають зосереджуватися на головному, не залишати без уваги другорядного та планувати поточні справи.

На перший погляд,  здається, що робота секретаря легка та передбачає вдосталь вільного часу. Навіть при максимально грамотній організації робочого процесу із документами, телефонними дзвінками, електронною обробкою інформації, розпорядженнями керівника та потоком відвідувачів секретарю залишається зовсім небагато часу на перепочинок. До того ж, зовнішній вигляд секретаря ніколи не повинен залежати від настрою чи завантаженості. Цим і багатьом іншим наукам та премудростям слухачів навчали у Рівненському ЦПТО ДСЗ.

Виробнича практика в організаціях, підприємствах та установах, в умовах реальних навантажень, неабияк загартувала майбутніх вартових спокою та рівноваги керівників. Слухачам доводилось швидко впорядковувати потік документації, розкладати їх у відповідні папки, формувати документи для підпису у керівника та видавати їх до виконання, слідкувати за вхідною електронною кореспонденцією, спілкуватися з відвідувачами, виконувати різні доручення тощо.

«Школу молодого бійця» слухачі проходили завзято, тому після проходження практики практично усі мають місця для подальшого працевлаштування.

Так, до прикладу, староста групи, рівнянка Руслана Бобровська, проходила виробничу практику у ТОВ «МЕ-КАБ», де й отримала пропозицію щодо працевлаштування. Слухачка ділиться своїми враженнями: «Практика дала мені чудову можливість удосконалити свої вміння та навички, отримати досвід створення та оформлення контрактів, актів виконаних робіт, довідково-інформаційної документації тощо».

Вікторія Кулініч, направлена Рівненським МЦЗ, проходила виробничу практику у ФОП Кулініч С.М., де навчилася справлятися з великим потоком інформації та документів і де працюватиме після навчання.

Віта Дмитренко з Сарненського району проходила виробничу практику в ресторані «Віно-град», в якому  також вже має місце роботи.

Викладач та супроводжуюча групи Тетяна Галушук впевнена у наполегливості починаючих секретарів, адже теоретичні знання та необхідні практичні вміння вони засвоїли успішно і тепер можуть застосовувати їх на своїх робочих місцях.

Заступник директора РЦПТО ДСЗ з методичної роботи Оксана Зигалова під час вручення свідоцтв державного зразка побажала випускникам гарних умов праці, професійного росту, постійного розвитку та самовдосконалення. Оксана Миколаївна також зауважила,  що центр професійно-технічної освіти пишається своїми працівниками, що сьогодні займають посади секретарів, адже свою кваліфікацію вони також здобули у стінах цього навчального закладу. Ще під час навчання вони  зарекомендували себе з найкращої сторони та залишилися тут працювати. Вони й сьогодні не лише  сумлінно та якісно виконують свою роботу, але й передають  свій професіоналізм та досвід дорослим слухачам.

Адміністрація Рівненського ЦПТО ДСЗ бажає своїм випускникам гарного старту на новому етапі життя та подальшого професійного розвитку! 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6508975
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
908
3274
908
6487465
16215
94288
6508975

Ваш IP: 3.19.211.134
На сервері час : 2024-05-06 13:49:03
return_links(3); ?>