Кравець - професія творча та затребувана

кравці сарни10

Із зростанням добробуту населення збільшується потреба у красивому і модному одязі. Елегантно, зі смаком одягнена людина завжди привертає увагу, викликає симпатію. Одяг має бути зручним, сучасним, відповідати духовним запитам людини та формувати смак. Проте швейна промисловість не завжди задовольняє вимоги і потреби споживача.

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості вже понад 25 років навчають професії «Кравець», яка є  однією із найважливіших та найстаріших.

кравці сарни2Нині ця професія провідна у легкій промисловості (швейному та трикотажному виробництві). Кравці працюють на швейних фабриках, у салонах індивідуального пошиття одягу, в ательє, у невеликих приватних фірмах, відкривають власну справу.

Навчальний заклад уважно відслідковує усі нові тенденції у розвитку швейного виробництва. У цьому допомагає Консультативна за професіями швейного напрямку. Саме завдяки пропозиціям роботодавців - членів Консультативної ради, навчальний процес в РЦПТО ДСЗ здійснюється на новітньому швейному обладнанні та із застосуванням сучасних виробничих технологій.

кравці сарни9

З 21 листопада 2016 року по 03 серпня 2017 року на базі Сарненського навчального відділення 12 безробітних громадян із Сарненського та Дубровицького районів  опановували таємниці кравецького ремесла, вчилися шити красивий сучасний одяг, який відповідає найвибагливішим смакам.

З майбутніми кравцями працювала досвідчений майстер виробничого навчання Мороз Оксана Федорівна, яка щедро передавала свої знання та вміння. 

Успішно засвоїти теоретичну частину курсу слухачам допоміг спеціально розроблений програмний засіб навчального призначення за професією «Кравець».

кравці сарни7На  уроках виробничого навчання слухачі навчились виконувати ручні, машинні роботи та обробку різних деталей одягу; відшили поясні та плечові вироби  відповідно до вимог навчальної програми. 

Виробничу практику слухачі проходили на швейних підприємствах Сарненського, Костопільського та Дубровицького районів, а також у м. Рівне.

Під час здачі Державної кваліфікаційної атестації  відбулася дефіле- демонстрація кваліфікаційних пробних робіт, виконаних слухачами на місцях проходження виробничої практики. Якість та дизайн представленого одягу не залишив байдужим нікого, тому і хвилювання майбутніх кравців були марними.

А тепер перед нашими випускникам – знову новий життєвий етап. Більшість з них працюватиме за фахом на швейній фабриці "МОРГАН-САРНИ ПАРТНЕР", а Заєць Світлана та Герасимчук Алла вирішили започаткувати власну справу.

Успіхів вам, наші випускники! 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6509906
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
20
1819
1839
6487465
17146
94288
6509906

Ваш IP: 18.225.11.98
На сервері час : 2024-05-07 00:58:29
return_links(3); ?>