Столяр будівельний – професія з ароматом 100-літнього дуба та смоляним присмаком 80-літньої сосни

 IMG 1908У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завершили навчання за професією «Столяр будівельний» безробітні Рівненщини і Волині. Усі випускники отримали якісні професійні знання, і, що найважливіше, - пропозиції від роботодавців. Після складання державної кваліфікаційної атестації столяри приступили до роботи.

Шлях безробітних Рівненщини і Волині до професії пролягав через 6-місячне навчання в Олександрійському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ.

Тут, у сучасних майстернях, зосереджено необхідне верстатне обладнання, а з слухачами працюють кращі викладачі та досвідчені майстри виробничого навчання.

Зеновій Крошний, майстер виробничого навчання із 14-річним досвідом:

- Як і в будь-якому іншому навчанні слухачі прагнуть швидше стати до верстата, робити щось власними руками. Робота столяра не є важкою фізично, проте вона передбачає ґрунтовні знання матеріалів, зокрема, характеристики порід дерев, що використовують у роботі. Саме тому важливим було якнайкраще опанувати теоретичний курс. Кваліфікований столяр уважно підходить до виконання тієї чи іншої роботи, відповідально обирає породу дерева, враховує його вік та експлуатаційні характеристики. Слухачі порадували активністю, великим інтересом до професії, ініціативністю та серйозними намірами щодо подальшої роботи.

Серед випускників – волинянин Павло Панасюк, який по закінченні навчання вирішив залишитися у Рівному, адже отримав пропозицію від керівництва рівненського ТОВ «Фірма «Столяр» і буде працювати за фахом.

Задоволені навчанням та отриманою професією і демобілізовані військовослужбовці - учасники АТО Анатолій Павлов та Максим Кириченко. Чоловіки працюватимуть у приватних підприємців за спеціальністю.

За період навчання слухачі успішно вивчили та освоїли усю групу деревообробних верстатів, а також - ручних електрифікованих інструментів – невід’ємну «зброю» кваліфікованого майстра столярної справи. Знання слухачів оцінював головний інженер ДП «Рівненське лісове господарство», голова державної кваліфікаційної комісії Євгеній Гриб. Він залишився задоволеним рівнем підготовки майбутніх столярів. Досвідчений майстер зауважує: головне – кожен із них прагне працювати за спеціальністю, а отже зможе максимально само реалізуватися.

Слухачі продемонстрували свої кваліфікаційні столярні вироби – дверний блок, кухонні стіл і табурети, журнальний столик. Усе виконано старанно та акуратно, такі вироби залюбки додала б до домашнього інтер’єру кожна господиня.

На завершення ДКА старший майстер виробничого навчання Ірина Танасюк урочисто та із словами подяки за обрану професію вручила випускникам свідоцтва про професійне навчання.

Сучасне життя рухається із великою швидкістю, змінюється техніка, розвиваються технології, проте незмінними є, були і залишаються головні критерії добробуту – якість, натуральність і професійність. Саме з такою місією розпочинають свій професійний шлях випускники РЦПТО ДСЗ – майстри столярної справи. В добру путь!

IMG 1909 IMG 1910 IMG 1912 IMG 1906

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6509877
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1810
3274
1810
6487465
17117
94288
6509877

Ваш IP: 52.15.135.63
На сервері час : 2024-05-06 23:39:56
return_links(3); ?>