Вироби з лози додають оселі особливого настрою, затишку і тепла

 

DSCF8639У такому ремеслі, як лозоплетіння, проявити свій талант доволі непросто. Красиві якісні вироби передбачають багато зусиль, терпіння і любові. Кожне плетене диво – частина серця майстра. Зроблені з душею, якісно і професійно, такі речі служитимуть довго, а попит на екологічно чисті вишукані натуральні вироби з роками лише зростає.

Державна кваліфікаційна атестація (ДКА) у групі слухачів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Виробник художніх виробів з лози» - це завжди яскрава презентація майстерності та високої якості, великий сплеск творчої енергії і своєрідне переосмислення одвічних цінностей…

Безробітні слухачі Гощанщини і Кореччини, котрі ще вчора переймалися важливим життєвим питанням зайнятості, сьогодні отримали чудову нагоду майструвати та реалізовувати меблеві та інші вироби з лози. У Гощанському навчальному відділенні Рівненського центру професійно -технічної освіти державної служби зайнятості навчають старовинному і такому сучасному ремеслу – лозоплетінню. Досвідчений майстер виробничого навчання Валентина Голуб із гордістю представила своїх вихованців. На ДКА слухачі буквально «втопили» кабінет у розмаїтті авторських робіт.

Присутні на іспиті заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко, представник Гощанського районного центру зайнятості Володимир Бандура і роботодавець Галина Чернюк із великим інтересом і неприхованим захопленням слухали відповіді слухачів та оцінювали їхні вироби.

Валентина Голуб:

  • Наші слухачі старанні і працьовиті. Усі відмінно опанували процес виготовлення складних художніх виробів з лози та меблів. Об’ємні масивні міцні та красиві табурети, крісла-гойдалки, столи, стільці, вази, плафони, підставки для вазонів, корзини, підноси та навіть підвісна гойдалка – все це кропітка, але цікава робота. Після навчання випускники отримали 4 кваліфікаційний розряд.

Тривале 8-місячне навчання дозволило слухачам ґрунтовно вивчити технологію виготовлення та основи конструювання плетених виробів з лози, матеріалознавство, вони навчилися читати креслення та виконувати малюнок.

DSCF8609Слухачка Світлана Опанасюк першою опанувала плетіння табуретки. За її прикладом працювали й інші слухачі. Талановита і працьовита мешканка селища Бочаниця здобула повагу і авторитет у викладачів і одногрупників, а її вироби – яскраво свідчать про високу майстерність.

DSCF8642У розмові із слухачами з’ясувалося, що майбутня робота усім до душі. Зокрема, демобілізовані військовослужбовці, учасники АТО Олександр Грох із м. Корець та Олександр Федюкевич із смт Гоща змінили докорінно свої плани. Відтепер вони вміють майструвати вироби, що приноситимуть людям лише користь і задоволення. Щоправда, для серйозного заняття цією справою знадобляться чималі зусилля і відповідні умови.

DSCF8633За активну життєву позицію, участь у майстер-класах та відмінне навчання Світлані Опанасюк і Мефодію Кусіку подяки РЦПТО ДСЗ вручила заступник директора Руслана Бодренко. Відмітили слухачку і у Гощанському районному центрі зайнятості: за успіхи у навчанні та активну участь у профорієнтаційних заходах Володимир Бандура також вручив Світлані Опанасюк подяку.

Випускників привітали із успішним завершенням навчання та здобуттям нової робітничої кваліфікації, подякували за сумлінність і побажали успішної роботи в задоволення.

Коротка довідка:

навчання за професією «Виробник художніх виробів з лози» триває 4,4 місяці та 8,2 місяців (у програмі – виготовлення меблів);

навчання відбувається на базі Гощанського навчального відділення РЦПТО ДСЗ;

слухачі повинні мати повну або базову загальну освіту.

DSCF8589

DSCF8598

DSCF8600

DSCF8605

DSCF8612

DSCF8615

DSCF8616

DSCF8622

DSCF8623

DSCF8625

DSCF8638

DSCF8646

DSCF8647

DSCF8650

DSCF8654

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6509120
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1053
3274
1053
6487465
16360
94288
6509120

Ваш IP: 18.191.174.168
На сервері час : 2024-05-06 15:53:51
return_links(3); ?>