Безробітні Сарненщини отримали відмінну професійну підготовку

 6 1Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості пройшли навчання безробітні, направлені Сарненським районним центром зайнятості. Цього разу професію «Касир торговельного залу» опанували 10 осіб.

Як коментує завідувач Сарненського навчального відділення Іван Гаврилюк, для слухачів навчального закладу створена сучасна матеріально-технічна база. Тут вони отримують необхідні професійні знання та здобувають професійні навички.

До послуг слухачів відділення - кабінети інформаційних технологій, охорони праці, спецтехнологій, магазин - майстерня. Тут вони вивчають теоретичний курс та проходять виробниче навчання. Оснащені відповідною технікою, сучасними касовими апаратами, зі створеним робочим місцем касира навчальні приміщення дозволяють слухачам якнайшвидше адаптуватися до майбутніх умов праці.

Під час занять безробітні навчилися виконувати касові операції, вивчили правила розрахунку із споживачами, правила продажу продовольчих і непродовольчих товарів, правила експлуатації сучасних видів касових апаратів (ЕККА). Слухачі навчилися отримувати, зберігати та видавати кошти, розрізняти ознаки платоспроможності державних грошових знаків, вони знаються на асортименті та роздрібних цінах на наявні товари, готові перевіряти справність електронних контрольно - касових апаратів.

Після завершення теоретичного і виробничого навчання майбутні касири пройшли виробничу практику у приватних підприємців, на базах споживчих товариств та в ТОВ «ЮльСОЮ», що на Сарненщині.

Головним результатом навчання у РЦПТО ДСЗ є подальше працевлаштування випускників. Саме тому при підготовці кваліфікованих робітників у навчальному закладі максимально враховують побажання роботодавців. Приємно, що слухачі Сарненського навчального відділення отримали пропозиції від роботодавців. Зокрема, Ольга Гіс працюватиме у ФОП Левчук В.С., Тетяна Пупко - у ТОВ «ЮльСОЮ», Наталія Опалько та Тетяна Полюхович - у ФОП Опалько Н. В. Інші ж випускники – у торговельних закладах за місцем проживання.

Одними з кращих слухачів називають Ольгу Гіс та Оксану Бахно. Дисципліновані, відповідальні, ініціативні та перспективні вони достойно увіллються в нові трудові колективи.

Відмінні знання майбутніх касирів, їх бажання працювати за професією відмітили і присутні на державній кваліфікаційній атестації (ДКА) ФОП Бурячинська Ольга Петрівна (магазин «Бузок») і ФОП Бортнік Тамара Василівна (магазин «Десятий»). За словами роботодавців, кваліфіковані робітники на підприємствах – це завжди ефективна робота і успіх, тому вони співпрацюють із РЦПТО ДСЗ та підбирають собі необхідні кадри.

Після ДКА майбутні касири отримали свідоцтва державного зразка про професійне навчання. Методист вищої категорії РЦПТО ДСЗ Валентина Кузнєцова подякувала випускникам за обрану професію та побажала професійних успіхів і гарного працевлаштування.

1

2

3

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6552257
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
3597
5057
19336
6508066
59497
94288
6552257

Ваш IP: 18.221.47.203
На сервері час : 2024-05-19 13:56:13
return_links(3); ?>