Верстатники широкого профілю вже мають роботу і прагнуть подальшого професійного вдосконалення

DSCF0040Слухачі, що завершили 8-місячне навчання у Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Верстатник широкого профілю», опанували універсальну укрупнену професію, адже вона передбачає професійні навички токаря, фрезерувальника, свердлувальника та шліфувальника.

Майстер виробничого навчання Сергій Вітошко:

  • Група надзвичайно організована і цілеспрямована. Усі слухачі виважено і відповідально віднеслися до навчання. Найбажанішим було виробниче навчання, тому, що дозволило самостійно працювати за верстатним станком. Спочатку дехто досить обережно підходив до навчального робочого місця, але вже на державній кваліфікаційній атестації слухачі продемонстрували відмінні знання і високоякісні кваліфікаційні вироби. Додам, ще під час навчання вони справлялися з роботами навіть 5-го розряду.

Олександр Андрощук із Здолбунівщини – вчитель за освітою - виробничу практику проходив на ПП «Рівнеметалком». На токарному станку виконував реальне замовлення – заготовки згідно креслення. Професією задоволений. На ДКА виготовив кваліфікаційний стальний виріб – вісь. Слухач отримав пропозицію від роботодавця, і після навчання в РЦПТО ДСЗ із свідоцтвом державного зразка працюватиме повноцінно на цьому ж підприємстві.

Староста групи рівнянин Ігор Грицюк схвально відгукується про матеріально-технічну базу навчального відділення. До вподоби майбутньому токарю фрезерувальний, токарний станки, на яких вчилися працювати. Працював на одному з рівненських підприємств, після навчання вирішив започаткувати власну справу, навіть станок придбав. У роботі верстатника, важає Ігор Грицюк, головне – чітке дотримання розмірів деталей, грамотне виконання роботи згідно креслень, якісне нарізання різьби.

На думку слухачів, верстатником може стати будь-хто, якщо він має розвинуте технічне мислення, врівноважений характер і бажання працювати.

Справжню волю та наполегливість у навчанні проявили демобілізовані учасники АТО – Олександр Тищенко, Василь Піддубій та Микола Омельчук. Чоловіки по закінченні навчання приступають до роботи на провідних підприємствах Здолбунівщини, зокрема, цегельному та цементно-шиферному заводах.

Варто зазначити, що майбутні верстатники також активно відгукувалися на прохання волонтерів та допомагали армії. Стало доброю традицією РЦПТО ДСЗ підтримувати зв’язок із волонтерськими організаціями.

На ДКА була присутня заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова. Вона із задоволенням поспілкувалася із слухачами та вислухала їхні враження від навчання і побажання щодо навчальної програми. За результатом розмови на сайті РЦПТО ДСЗ буде розміщено інформацію про трудові взаємовідносини і Трудовий договір.

Оксана Зигалова запропонувала випускникам згодом повернутися до навчального закладу і підвищити свій кваліфікаційний розряд. Вона зазначила, що самі ж роботодавці зацікавлені у цьому, тому подальше навчання робітників відбувається здебільшого за індивідуальною формою. Верстатники можуть здобути 4-й кваліфікаційний розряд. «Приємно, - зауважила Оксана Зигалова, - що наші слухачі чудово орієнтуються в теоретичних матеріалах, а отже здобули цінні професійні знання».

Насамкінець, випускникам було вручено свідоцтва державного зразка. Вони не приховували емоцій. Документ, що видається слухачам в РЦПТО ДСЗ, передбачає офіційне занесення даних до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО).

 DSCF0002

DSCF0005

DSCF0006

DSCF0009

DSCF0013

DSCF0019

DSCF0027

DSCF0031

DSCF0036

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6550447
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1787
5057
17526
6508066
57687
94288
6550447

Ваш IP: 18.226.185.103
На сервері час : 2024-05-19 07:45:40
return_links(3); ?>