Кухарі з Костополя і Рокитного підтвердили свою кваліфікацію

 DSC 0048У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулося чергове оцінювання результатів неформального професійного навчання кухарів із Рівненської області. Нагадаємо, згідно з Наказом Мінсоцполітики України за № 256 від 16.03.2016, РЦПТО ДСЗ став одним із трьох навчальних закладів, яким надано право проводити підтвердження таких результатів.

Кухарі, що працюють або планують працевлаштовуватися, але не мають підтверджуючих документів, можуть звертатися до РЦПТО ДСЗ із заявою про проведення оцінювання своїх знань і навичок. З початку відповідного періоду підтвердили свої знання та вміння 16 осіб, у тому числі кухарі з Львівщини, Закарпаття, Хмельниччини та Рівненщини.

Фатіма Березюк із м. Костопіль, мати чотирьох дітей:

- Я працювала помічником кухаря в ліцеї. Звернулася в районний центр зайнятості, щоб отримати відповідну кваліфікацію. Костопільський РЦЗ направив мене у Рівненський ЦПТО ДСЗ.

У навчальному закладі з жінкою спілкувалася старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик. Вона розповіла про умови підтвердження результатів неформального навчання, про процедуру проведення відповідної атестації. Два місяці Фатіма Березюк інтенсивно готувалася, й, як результат, - успішне підтвердження 3 розряду кухаря.

Ольга Литвин працювала кухарем у дитячому садку смт Рокитне. Про можливість отримати відповідний кваліфікаційний розряд дізналася у Рокитнівському РЦЗ. Вона ділиться:

- У моїй сім’ї всі кухарі. Я прагнула отримати розряд, тому готувалася старанно. Дуже добре, що людям надана така можливість, адже знання та досвід приготування страв у багатьох чималий.

Голова кваліфікаційної комісії Аліса Хагенбрух додає:

- Обоє претендентів віднеслися до підготовки серйозно. Ольга Литвин на кухні працювала дуже спокійно, врівноважено – саме так, як працює професійний кухар.

Страви переконливо свідчили про любов до професії, чималий досвід обох кухарів: яскраві, апетитні, гарно оформлені та правильно подані галушки, пельмені, омлет, відбивна з печінки, супи були ще й надзвичайно смачними.

DSC 0042

DSC 0043

DSC 0016

DSC 0046

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6551091
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2431
5057
18170
6508066
58331
94288
6551091

Ваш IP: 13.58.182.29
На сервері час : 2024-05-19 09:51:58
return_links(3); ?>