Кухарі з Волині та Рівненщини підтвердили свою кваліфікацію

 DSC 0024 У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості допомагають талановитим кухарям з усієї України. Сюди приїздять робітники із чималим досвідом приготування страв. Усі, хто з певних причин не зміг отримати офіційний документ про професію, мають унікальну нагоду довести свою професійність у Рівненському ЦПТО ДСЗ. Навчальному закладу надано почесне право на оцінювання результатів неформального навчання таких кухарів, тому до нашого міста приїздять претенденти з багатьох областей, зокрема, Хмельниччини, Закарпаття, Львівщини. Так, на останньому оцінюванні, що днями відбулося на базі навчального відділення РЦПТО ДСЗ на вул. І.Підкови, 17а, своє вміння демонстрували кухарі із сусідньої Волині та Рівненщини.

Кваліфікаційна комісія ретельно перевіряла роботу кухарів: підготовку робочого місця, підготовку продуктів, дотримання рецептур, подачу готових страв та їх смакові якості. Голова комісії - досвідчений та знаний рівненський кухар, постійний партнер навчального закладу Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба») задоволена результатами роботи претендентів. Вона зізналася, що щоразу, спостерігаючи за роботою претендентів, хвилюється разом із ними: « Приємно, коли кухарі, навіть із досвідом, готові дослухатися, вивчати щось нове та ділитися своїми знаннями. Саме такі кухарі спроможні показати високі результати роботи та приємно здивувати».

Волинянка Наталія Трофімук поділилася:

  • Зараз я працюю кухонним робітником у Ратнівській центральній районній лікарні. Для того, щоб бути повноцінним кухарем багато читала, дивилася різні кулінарні передачі, багато готувала для своєї сім’ї. Подобається пригощати цікавими смаколиками. Сподобалася добре оснащена кухня в РЦПТО ДСЗ, яка дозволяє не лише проявити свої знання, але й навчитися працювати в сучасних умовах.

Старший майстер виробничого навчання РЦПТО ДСЗ Майя Сульжик напередодні кожного оцінювання проводить зустрічі із претендентами, де розповідає про правила проведення іспиту, вимоги до претендентів, застерігає від помилок та підтримує кожного у хвилини хвилювання. Вона ділиться враженнями:

  • Наталія приготувала смачне пюре з картоплі, рибні котлети, суп картопляний з крупою, запечений омлет з кашею та пельмені. Звичні для кожного українця страви смакували особливо, адже приготовлені були з любов’ю і у строгій відповідності до вимог.

Мешканка Рівненського району Ольга Шекель за професією будівельник. Її доля склалася так, що довелося працювати в різних містах України. Ольга багато готує для своєї родини. Аби успішно скласти іспит із теорії, жінка вчила технологію приготування їжі. Приємно, що Ольга впоралася із завданням й набрала необхідну кількість балів, що дозволило їй підтвердити свої практичні навички.

Рівненська господиня готувала картоплю, смажену у фритюрі, рулет із м’ясної котлетної маси, суп картопляний з локшиною, омлет солодкий та пельмені. Порадувала присутніх не лише гарною та грамотною подачею страв, але й відмінними смаковими якостями.

Обидві претендентки впоралися із практичним завданням, їхні страви були смачні та привабливі, виконані у відповідності до технології приготування. Безперечно, такі кухарі мають повне право отримати кваліфікаційний розряд та повноцінно працювати в улюбленій професії.

 DSC 0014

DSC 0019

DSC 0023

 

 

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6549832
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1172
5057
16911
6508066
57072
94288
6549832

Ваш IP: 3.147.237.195
На сервері час : 2024-05-19 05:11:25
return_links(3); ?>