Міцні теоретичні знання оператора котельні – головне у роботі із сучасним обладнанням

 DSCF0173«Запорукою успішного навчання слухачів за професією «Оператор котельні» є виробнича практика на тих підприємствах, де вони працюватимуть», - так підсумував свої враження від державної кваліфікаційної атестації у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості начальник відділу нагляду у промисловості Управління Держпраці у Рівненській області Іван Онищук.

Він наголосив, що участь фахівців у роботі державної кваліфікаційної комісії під час іспиту слухачів допомагає зорієнтувати майбутніх робітників на серйозну і відповідальну роботу. Важливо напередодні, ще під час формування групи, враховувати специфіку сучасних підприємств, особливості котелень, де працюватимуть оператори. Сьогодні практично усі котельні переходять на альтернативні види палива, тому навантаження на обслуговуючий персонал щоразу зростає, а отже професійне навчання робітників вкрай необхідне.

І хоча професія оператора котельні вимагає витривалих та фізично підготовлених робітників, - на навчання до РЦПТО ДСЗ прийшли і жінки. Рівнянка Світлана Федчик не боїться труднощів, готова професійно виконувати обов’язки:

  • До навчання я вже працювала оператором теплових пунктів. У міському центрі зайнятості запропонували навчання. Я задоволена тим, що паралельно із навчанням нам пропонують працевлаштування. Сподіваюся, роботодавець оцінить мої вміння і бажання працювати.

Безробітні, направлені Рівненським МЦЗ, Дубенським і Острозьким МРЦЗ, Гощанським, Здолбунівським, Костопільським РЦЗ, впродовж 3 місяців навчалися в РЦПТО ДСЗ та здобували навички роботи на підприємствах. Під час проходження виробничої практики, зокрема, у котельнях медичних закладів Рівненщини та ТОВ «Рівнетеплоенерго», слухачі впритул наблизилися до реальних умов роботи. Роботодавці оцінили їхні наполегливість, відповідальність, жвавий інтерес до професії.

Активні, ініціативні майбутні оператори залюбки спілкувалися із членами державної кваліфікаційної комісії та викладачами. Серед присутніх – начальник служби експлуатації котелень ПрАТ «ЕСКО-РІВНЕ» Микола Борей (голова ДКК), викладачі Олександр Ющук, Йосип Петровський, Світлана Борей та викладач, куратор групи Валентина Зубік. У розмові досвідчені «тепловики» давали практичні поради, щоразу наголошували на безпеку праці: ніщо не цінується так високо і так дорого, як життя людини. Робота оператора вимагає максимальної уваги та бездоганного виконання інструкцій та рекомендацій заводу – виробника котла, аби під час його експлуатації була забезпечена якісна і ефективна робота котельні.

До слова, вітчизняні оператори знають і вміють набагато більше, аніж передбачає посадова інструкція. Універсальний робітник – той, що цікавиться виробничим процесом, готовий підстрахувати колегу, підказати та застерегти.

Головною ознакою успішного навчання слухачів РЦПТО ДСЗ було й залишається їхнє працевлаштування. Приємно, що група операторів котелень практично на 100% працевлаштована.

Заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова, вручаючи випускникам свідоцтва про професійне навчання, зауважила, що двері навчального закладу завжди відчинені для усіх бажаючих, а інформаційні ресурси – до послух теперішніх і колишніх слухачів Центру. Великий вибір робітничих професій та напрямів у РЦПТО ДСЗ дозволяє за будь яких життєвих обставин у короткі терміни отримати якісні знання, перспективну професію та успішно працювати.

DSCF0165

DSCF0170

DSCF0178

 

DSCF0181

DSCF0186

DSCF0187

DSCF0198

DSCF0196

DSCF0200

DSCF0208

DSCF0191

Довідково:

  • Професія «Оператор котельні», 2,3 розряди
  • Термін навчання 3 місяці
  • Місце навчання – навчальне відділення РЦПТО ДСЗ у м. Рівне, вул. Пирогова, 8
  • Телефон для довідок – 0362 68 37 95

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6548036
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
4433
2007
15115
6508066
55276
94288
6548036

Ваш IP: 18.117.9.138
На сервері час : 2024-05-18 21:18:56
return_links(3); ?>