На Покрови у місті Дубно вшановували козацтво і знайомилися із робітничими професіями

Image 114 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України дубенчани та гості міста мали унікальну нагоду стати учасниками майстер-класів від Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

На запрошення міського голови м. Дубно Василя Антонюка та з метою популяризації робітничих професій і освітніх послуг РЦПТО ДСЗ в центрі міста було розбито наметове містечко навчального закладу.

Тут працювали викладачі, майстри виробничого навчання та слухачі за професіями швейного напряму та «Коваль ручного кування». Усі бажаючі долучилися до захоплюючого процесу. З великим інтересом та задоволенням відвідувачі брали до рук ковальський молот, сідали за швейну машинку та власноруч творили.

Задоволена атмосферою біля наметів заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова:

  • Ми з радістю відгукнулися на пропозицію відвідати свято дубенчан. Найкраща розповідь про професію – це зустріч у реальному часі, коли на очах відбувається той чи інший процес. Так, ми продемонстрували роботу швачки, кравця, закрійника, вишивальника, коваля ручного кування. Зазвичай, ковальською справою цікавляться чоловіки, зокрема, учасники АТО. От і цього разу ковану підкову під керівництвом майстра виробничого навчання Сергія Торулі виготовив один із АТОвців. А до викладача Поліни Долганської з цікавістю підходили ті, кому до вподоби швейна справа. Багатьох цікавили терміни навчання і можливість працевлаштування. Саме ці критерії – головні у роботі РЦПТО ДСЗ, адже стислі терміни підготовки кваліфікованих робітників та тісна співпраця із роботодавцями дозволяють нашому навчальному закладу максимально задовольняти сучасні потреби ринку праці.

Ділиться враженнями і старший майстер виробничого навчання Віктор Красовський:

  • Серед відвідувачів наших експозицій було багато молоді. Знайомство із робітничими професіями допоможе старшокласникам у виборі майбутньої справи. Діти багато запитували про умови зарахування на навчання та вік слухачів РЦПТО ДСЗ. Тепер вони знають, що вступних іспитів при зарахуванні складати не потрібно.

Викладач Поліна Долганська зауважує, що відвідувачі особливо зацікавилися роботами слухачів, адже ті яскраві, якісні та оригінальні. Важливо, щоб люди переконалися і повірили, що зробити подібні вироби зможе кожен, хто буде навчатися. Багато позитивних емоцій отримали і самі слухачі. Майбутні кравчині Катерина Дубинка і Іванна Трусік завзято демонстрували своє вміння та спілкувалися із відвідувачами.

Майстер виробничого навчання Сергій Торуля переконаний, що участь майбутніх ковалів у подібних виїзних майстер-класах – це гарна нагода попрацювати заради публіки і потенційних замовників, відчути власні сили, знайти однодумців У майбутньому саме попит на ковані вироби майстрів визначатиме їхній професійний успіх. Слухачі Микола Дроздік та Олександр Перцов сповнені сил і наснаги якомога краще пізнавати ковальську справу і дарувати людям красу, відточену в металі.

Зустріч із робітничими професіями завжди проходить яскраво, насичено, емоційно та з очевидним позитивним результатом. Прості доступні рішення великих проблем пропонує Рівненський ЦПТО ДСЗ та запрошує на навчання усіх, хто шукає роботу і прагне будувати власне життя. Гарантованими є цікаве і корисне навчання слухачів, перспективна практика на виробництві та нова впевнена життєва позиція.

DSCF0370

DSCF0383

DSCF0386

DSCF0389

DSCF0392

IMG 3406

ф

DSCF0378

FullSizeRender фф

DSCF0380

D АТО

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6489600
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2134
1126
2134
6466835
91128
69298
6489600

Ваш IP: 3.149.233.72
На сервері час : 2024-04-29 18:57:26
return_links(3); ?>