На Ярмарку професій старшокласники дізналися про унікальний навчальний заклад

DSCF045119 жовтня у Рівному стартував міський Ярмарок професій для старшокласників та їх батьків за участю представників навчальних закладів І – ІV рівнів акредитації. Захід організували Рівненський міський центр зайнятості спільно з управлінням освіти Рівненського міськвиконкому. Впродовж двох днів у Палаці дітей та молоді учні знайомилися із різноманітними професіями.

Традиційно на Ярмарку професій Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості знайомив старшокласників із вітчизняним ринком робітничих професій та освітніми послугами, які надаються на базі навчального закладу. Із відвідувачами спілкувалися представники РЦПТО ДСЗ Наталія Місюра і Діна Мазуркевич.

DSCF0449Найбільший інтерес у дітей викликало те, що навчання в РЦПТО ДСЗ проходить у досить стислі терміни, безкоштовно (за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття) та без вступних іспитів. Так, одинадцятикласниця 27-ї школи Настя Прончук виважено та вдумливо переглянула інформаційні буклети РЦПТО, особливо ті, що стосуються професій бармена і офіціанта. Вона щиро порадила окремі з них взяти своїм однокласникам та відзначила вигідні умови навчання в ЦПТО.

DSCF0446

Відвідала стенд РЦПТО ДСЗ представник Рівненського інституту Університету «Україна» Анжела Матвійчук – завідувач відділом профорієнтації:

 

 

 

  • Важливою інформацією для усіх зацікавлених є те, що випускники РЦПТО ДСЗ за професією «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» - кваліфіковані робітники автоматично зараховуються на 2-й курс нашого інституту та отримують диплом бакалавра вже через 1 рік навчання.

Загалом, зустріч із старшокласниками відбулася у емоційному та відкритому форматі діалогу. Переважна більшість учнів вперше для себе відкрили унікальний рівненський навчальний заклад, який єдиний в Україні сьогодні пропонує освітні послуги за 56-ма ліцензованими професіями. Старшокласникам до вподоби професії перукаря, манікюрника, агента з організації туризму, водія, кухаря, кондитера, професії ІT- галузі та інші Учні, впевнені у своїх силах і можливостях, цікавилися питаннями започаткування власної справи.

Майбутнє молодих починається вже сьогодні. Ніколи не програє той, хто завчасно аналізує свої можливості та реальну ситуацію на ринку праці. Отож, до зустрічі!

DSCF0401

DSCF0423

DSCF0436

DSCF0441

DSCF0456

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6488960
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1494
1126
1494
6466835
90488
69298
6488960

Ваш IP: 18.217.144.32
На сервері час : 2024-04-29 14:23:40
return_links(3); ?>