Слідами історії УПА на Рівненщині

лугова 17 листопада 2017 року у рамках виробничого навчання група слухачів за професією «Агент з організації туризму» у супроводі майстра виробничого навчання Лугової Інни Петрівни та викладача Губницької Олени Олексіївни вирушили у подорож за самостійно розробленим маршрутом «Рівне-Дермань-Гурби-Рівне».

Село Дермань Здолбунівського району є привабливим для туристів. Тут знаходиться Дерманська гімназія - місцева архітектурна пам’ятка з багатою історією, яку було збудовано на початку минулого століття.  У гімназії діють музей Уласа Самчука, кімната-музей Бориса Тена, зал державної символіки, "Галерея випускників", музей історії школи.

Слухачі дізналися про дитинство Уласа Самчука, його лугова 5родину, навчання, побачили ікони з хати письменника,  кілька особистих речей, як-от: палиця, окуляри, візитівки. Особливо зацікавилися слухачі копією щоденника Уласа Самчука, яку передали нащадки письменника з Торонто.

Відвідали Дерманський жіночий монастир,  заснований наприкінці XV ст. українським магнатом князем К. І. Острозьким, - один з найстаріших, широко відомих релігійних, освітніх, культурних осередків Волині. 

В урочищі Гурби Здолбунівського району  на власні очі побачили побут вояків УПА, де у 1944 році в нерівному бою з НКВС полягло три тисячі повстанців та майже стільки ж мирного населення.

Музей-криївка максимально відтворює життя повстанців. лугова 4Кімнати наповнюють тогочасні речі та меблі. На ліжках сінники. На стінах картини та ікони - подаровані місцевими монастирями. За криївкою доглядають монахи Свято-Воскресенського Гурбинського чоловічого монастиря.

 

Майбутні агенти з організації туризму змогли не лише самостійно розробити цікавий туристичний маршрут, але й відпрацювати алгоритм розробки та  техніки проведення екскурсій. Така практика забезпечує ефективне професійне навчання через мотивацію, зацікавленість та креативність, що розкриваються у слухачів. 

Слухачі Рівненського ЦПТО ДСЗ готові до нових подорожей!!!

лугова 2

 

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6494925
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2165
2441
7459
6466835
2165
94288
6494925

Ваш IP: 3.145.59.187
На сервері час : 2024-05-01 20:22:10
return_links(3); ?>