Краса врятує світ!

косм 1Під таким девізом 9 листопада 2017 року в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості успішно відбулася державна кваліфікаційна атестація слухачів за професією «Косметик». Майбутні фахівці індустрії краси успішно склали іспит, продемонструвавши високий рівень знань з теоретичної та професійно-практичної підготовки, яку вони здобули завдяки неабиякій майстерності викладацького складу центру та потужній навчально-матеріальній базі, зокрема, сучасному обладнанню та якісним навчальним матеріалам. Що й підтвердила Сулаймонова Юлія Анатоліївна - член кваліфікаційної комісії  та власниця одного з найсучасніших центрів краси міста Рівне «QUEEN beauty».

Але головною запорукою чудових результатів стало, в першу косм 12чергу, бажання слухачів навчатись, щоб в майбутньому майстерно втілювати на практиці теоретичні знання. Окрім того,  слухачі виявили бажання продовжити навчання у Центрі за власні кошти за окремим модулем «Мезотерапія в косметології».

Особливістю цієї групи стало ще те, що у ній навчалась слухачка Юлія Михайлова, яка брала участь в антитерористичній операції на Сході України.

Куратор групи Інна Лугова зазначила, що сама Юля родом з с. Дермань Здолбунівського району, і, цікаво, що під час екскурсійної навчальної поїздки по цих місцях, слухачі групи за професією «Агент з організації туризму» були приємно здивовані, побачивши ім’я та фотокартку Юлі Михайлової на дошці пошани, яка розміщена на алеї героїв АТО.  Провчившись тривалий термін в одних стінах із Юлею, слухачі навіть не здогадувались, що скромна та симпатична дівчина є єдиною жінкою-добровольцем серед 38 односельчан – демобілізованих воїнів.

Зигалова Оксана Миколаївна, заступник директора ділиться враженнями: як справжній жінці мені надзвичайно цікаво послухати про новинки у сфері косметології та щодо правил догляду за шкірою та тілом. Адже це сфера, яка стрімко розвивається, тому непрофесіоналу часом буває важко бути «на хвилі» та орієнтуватись у різноманітті засобів та пропонованих послуг.

косм 3Разом з тим наголосила, що у навчальному закладі дуже актуальною є проблема ефективної соціалізації  та психологічної адаптації демобілізованих учасників АТО, але здебільшого пройти професійну підготовку, перепідготовку та підвищити кваліфікацію приходять чоловіки, що повернулися зі Сходу, і тому неабияке здивування та почуття гордості викликав той факт, що сьогодні маємо можливість привітати з отриманням свідоцтва кваліфікованого косметика жінку-добровольця.

Практичний психолог Оксана Кондратюк-Якимець додає: знаєте, стає дійсно страшно, коли чарівна жінка з милою посмішкою на вустах тихим голосом розповідає про жахіття, які їй довелось перенести за час строкової служби у зоні АТО. Важко повірити та усвідомити через що їй довелось пройти. Як каже сама Юля, вона й злякатись не встигла, а вже допомагала оперувати важкопоранених українських бійців…зміна, друга…коли після закінчення служби повернулась додому, не могла спати чотири доби від перевтоми. Пройшло не так багато часу і вона, прийшла навчатись до нашого навчального закладу, а сьогодні отримує свідоцтво державного зразка. Не така вже і слабка стать, чи не так?

косм 11Особисто від себе можу порадити особам, що повернулись з зони АТО та членам їх родин не соромитись та звертатись за допомогою до психологів у період адаптації в цивільному житті, адже часом самому важко оцінити ступінь психологічних проблем, які можуть з’являтись після участі у зоні бойових дій.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6494874
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2114
2441
7408
6466835
2114
94288
6494874

Ваш IP: 3.135.200.211
На сервері час : 2024-05-01 18:59:57
return_links(3); ?>