Для учнівської молоді Гощанщини розгорнули імпровізоване містечко професій

 DSCF0770Вчора у селищі Горбаків, що у Гощанському районі, Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості спільно із Гощанським районним центром зайнятості знайомили старшокласників із робітничими професіями. На Ярмарку професій діти активно цікавилися умовами навчання у РЦПТО ДСЗ та перспективами працевлаштування. Інформацію про цікавий та унікальний навчальний заклад яскраво доповнили майстер-класи за професіями та виставка робіт слухачів.

Активна позиція Рівненської служби зайнятості щодо інформування молоді регіону про освітні послуги РЦПТО ДСЗ дозволяє школярам, їх батькам та вчителям отримувати цінну інформацію задля планування свого життя.

Як би не склалася доля громадянина, - на допомогу завжди прийде служба зайнятості, яка не лише зорієнтує у величезному переліку професій за різними галузями, але й запропонує професійне навчання. Рівненський ЦПТО ДСЗ пропонує безробітним 56 ліцензованих професій та близько 200 напрямів професійної підготовки! Потужна матеріально-технічна база та високопрофесійна команда викладачів і майстрів виробничого навчання сприяють відмінній підготовці та сильній конкурентоздатності випускників на ринку праці.

Свою майстерність та отримані навички на ярмарку впевнено демонстрували слухачі РЦПТО ДСЗ за професіями «Перукар (перукар-модельєр)», «Манікюрник» та «Візажист».

DSCF0787Майбутній перукар Назар Конончук приїхав на навчання із Хмельниччини:

  • То лише на перший погляд може здатися, що усі чоловічі стрижки схожі. У кожного клієнта свій тип волосся - густина, щільність, колір та форма голови. Майстер має безпомилково підібрати стрижку і зачіску. Я люблю експериментувати, подобаються сучасні стрижки, пробую свої сили і у фарбуванні. Вважаю, що перукар повинен бути кваліфікований, творчий і енергійний.

DSCF0764Хлопці спочатку стримано, а далі все більш активно пробивалися до крісла майбутнього майстра. Мишко Гапончук із села Синів одним із перших оновив свою зачіску. Динамічний темп роботи Назару до вподоби. Як і його майбутній колезі Катерині Денисюк із Рокитнівщини. Дівчина надзвичайно акуратна та старанна. Їй довелося приборкувати неслухняне дівоче волосся, створюючи оригінальні зачіски та підстригаючи зайві нерівності. Дівчатка із цікавістю спостерігали за виконанням гофре і роботою з «утюжками», і вже за мить збирали інформаційні буклети про професію перукаря. Слухачка поділилася, що завжди спостерігала за роботою сестри, тому й собі вирішила стати перукарем. А головне, вона вже отримала пропозицію від роботодавця.

DSCF0760Дарували красу і переконували школярів у необхідності охайного догляду за руками і обличчям майбутні манікюрники і візажисти. Діти разом із вчителями залюбки ставали клієнтами імпровізованого салону краси. Майбутні майстри манікюру Софія Локайчук та Наталія Озарчук працювали із натхненням, і їхню роботу оцінили гості ярмарку: модний манікюр сподобався усім клієнткам. Вони залюбки робили фото на згадку біля стендів РЦПТО. За роботою своїх слухачок пильно стежила майстер виробничого навчання Лілія Мельник.

DSCF0784Майстер виробничого навчання за професією «Візажист» Катерина Сисюк пишається своїми слухачами – Наталкою Малко та Ларисою Красовською із Здолбунова. Вони впоралися із новим завданням. На її думку, робота візажиста вимагає неабиякої акуратності і відповідальності, і місце та умови роботи не повинні змінити ці канони.

DSCF0792Софійка Куліковська довірилася Ларисі Красовській, і обоє залишилися дуже задоволеними роботою. Слухачка ділиться:

-          Непросто працювати в «польових» умовах, але такий темп додає азарту, змушує оперативно приймати рішення. Найголовніше – подяка клієнта і його гарний настрій.

DSCF0766Старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик інформувала учнів про перспективи навчання у РЦПТО ДСЗ, особливості навчального закладу та умови отримання тієї чи іншої професії. Вчителі та батьки прагнули якомога більше отримати інформації, адже практично у кожного є знайомі та близькі, що потребують працевлаштування.

Яскравим доповненням до заходу стала виставка творчих робіт слухачів Гощанського навчального відділення за професіями «Виробник художніх виробів з лози» та «Коваль ручного кування».

DSCF0750Вчитель Малинівського НВК Василь Шакура вважає, що дітям потрібно надавати якомога більше інформації, і подіьні заходи надзвичайно корисні. У своїй школі він планує створити профорієнтаційний стенд.

DSCF0754
Старшокласниця із м. Гоща Лілія Монько вже проаналізувала умови навчання у РЦПТО, відвідавши його офіційний сайт, та зацікавилася професією швачки. Їй також подобаються професії касира і квіткарки. Дівчина серйозно задумується над своїм майбутнім.

Побажаймо ж старшокласникам правильного вибору професії, цікавих та яскравих зустрічей та щасливої долі!

DSCF0751

DSCF0780

DSCF0756

DSCF0768

DSCF0775

DSCF0778

DSCF0794

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6494938
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2178
2441
7472
6466835
2178
94288
6494938

Ваш IP: 18.220.59.69
На сервері час : 2024-05-01 20:39:35
return_links(3); ?>