Олена Полякова - майбутній робітник фермерського господарства: «Я обов’язково знатиму цю професію досконало!»

 DSCF0835Безробітні, що обирають навчання в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Робітник фермерського господарства», добре усвідомлюють усі перспективи навчання, адже вони отримують відразу декілька професій, і це особливо важливо для тих, хто планує працювати у сільському господарстві.

«Робітник фермерського господарства» - укрупнена професія, якої в Олександрійському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ навчають майже рік. Вона передбачає підготовку кваліфікованих тваринників та доярів 4 розряду, трактористів – машиністів сільськогосподарського виробництва категорії «А1», водіїв автотранспортних засобів категорії «С» та «В», слюсарів з ремонту с/г машин та устаткування 3 розряду.

DSCF0799Державна кваліфікаційна атестація слухачів відбувається у два етапи: спочатку вони підтверджують робітничу кваліфікацію за професією слюсаря з ремонту с/г техніки і устаткування 3-го розряду, і після цього – робітника фермерського господарства 4-го розряду. Цікаво, що професія дедалі молодшає. Так, при формуванні останньої групи слухачів РЦПТО ДСЗ бажання навчатися виявили здебільшого молоді люди 18 років. Перспективна, багатогранна та цікава професія захоплює і жінок. Чи не найактивніша у групі виявилася луганчанка Олена Полякова. Жінка розповіла, що втратила спільну із чоловіком справу – фітобізнес, проте не збирається опускати руки. За вдачею Олена – справжній боєць і прагне будь-яку нову справу знати досконало:

  • Люблю все складне. Після навчання в Олександрії вивчатиму підприємницьку справу у Луцьку. Переконана, що головне для успішної роботи – це освіта. А труднощі лише загартовують. Приміром, найскладнішим у навчанні для мене була українська мова, і я не розгубилася, спілкувалася, читала, працювала над собою.

Практичний психолог РЦПТО ДСЗ Оксана Кондратюк - Якимець зауважує: «У навчальному закладі гостро стоїть проблема психологічного супроводу не тільки учасників антитерористичної операції на Сході, а й внутрішньо переміщених осіб. Адже людям, які залишили рідну домівку, роботу, а деякі - родичів, друзів, особливо важливо надати кваліфіковану психологічну допомогу при адаптації до нових умов життя. Такі особи часто стикаються з різноманітними проблемами юридичного, побутового, соціального, бюрократичного характеру, що, в свою чергу, створює умови для виникнення психоемоційного дисбалансу. Як приклад, пані Олена, що зазнала певних неприємностей після приїзду на Західну Україну: проблеми з пошуком роботи, з тимчасовою реєстрацією місця проживання, влаштування молодшого сина в садок…і т.д. Сьогодні вона отримала свідоцтво про присвоєння робітничої кваліфікації, але на цьому не зупинилась та склала іспити до вишу. Що тут скажеш? Тільки захоплення мужністю і незламністю та побажання успіхів!».

DSCF0806Слухач Василь Білов, направлений Млинівським РЦЗ, староста групи, учасник АТО, уже відчув переваги навчання за обраною професією. Слухач має запрошення на роботу від Приватного підприємства «Фірми «Деметра». Його одногрупники Владислав Кравчук, Валентин Максимов, Петро Скаковець також навчалися із задоволенням. Хлопці поділилися, що навчальний заклад порадили знайомі, а серед найцікавішого – водіння та польові роботи.

DSCF0818Один із кращих слухачів, за словами викладача Віктора Ковальчука, - Володимир Романчук: уважний, акуратний, відповідальний, старанний у навчанні і перспективний у роботі. На ДКА Володимир продемонстрував високі знання теоретичного матеріалу.

DSCF0812Присутня на іспиті заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко із задоволенням поспілкувалася із слухачами. Вона ще раз наголосила, що обрана професія відкриває великі можливості для випускників. А той, хто хоче працювати, обов’язково застосує знання і навички, здобуті у навчальному закладі. Важливо, що РЦПТО активно і плідно співпрацює із роботодавцями. DSCF0828
Так, з метою створення Консультативної ради у галузі металообробки, до Олександрійського навчального відділення завітали представники ПрАТ «Агроресурс». Вони побували на іспиті майбутніх фермерів, а також оглянули навчальні кабінети і ознайомилися із сучасною матеріально-технічною базою відділення.

Руслана Бодренко подякувала слухачам за успішне навчання, вибір навчального закладу і професії, а кращих слухачів відзначила грамотами і подякою. Серед таких – Василь Білов, Олександр Король, Олександр Котюк, Владислав Кравчук і Олена Полякова.

Усі випускники РЦПТО ДСЗ отримали свідоцтва державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації. У більшості своїй вони працюватимуть у господарствах Рівненщини, де проходили виробничу практику. Комусь до вподоби відповідальна робота тваринника, хтось працюватиме слюсарем, хтось трактористом, а дехто задумується над започаткуванням власної справи…Гарної долі!

DSCF0808

DSCF0839

DSCF0847

DSCF0842

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6507871
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
3078
2945
20405
6466835
15111
94288
6507871

Ваш IP: 18.224.214.215
На сервері час : 2024-05-05 21:29:41
return_links(3); ?>