Експерти з дослідження українського ринку праці зустрілися із представниками Рівненської служби зайнятості

 DSCF1063На часі – європейські зміни в організації української системи професійно-технічної освіти.

6 грудня у рамках проекту «Допомога в управлінні професійно-технічної освіти на основі доказів» та за ініціативи ЗУРНГО «Волинський ресурсний центр» на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулася робоча зустріч представників Міносвіти, Рівненського обласного центру зайнятості, Управління освіти Рівненської ОДА та представників польської і української експертних груп. Одним із компонентів проекту є вироблення механізму дослідження потреб регіонального ринку праці у двох областях України – Рівненській та Львівській та підготовка рекомендацій для представлення у Міністерстві освіти та Міністерстві соціальної політики України.

DSCF1071Робочу нараду розпочали із презентації освітніх послуг РЦПТО ДСЗ – єдиного в Україні навчального закладу, який готує робітників за 56-ма ліцензованими професіями та 140-ка напрямками цільового призначення. Знайомство із навчальним закладом провела заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова. Вона акцентувала увагу на впровадженні та застосування технологій дистанційного навчання та роботі Ресурсного центру інформаційно - комунікаційних технологій навчального закладу. DSCF1064
Наголос на впровадженні дистанційних технологій зробив і заступник начальника управління – начальник відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Петро Коржевський. Присутні активно обговорювали співпрацю навчального закладу із роботодавцями. Польські експерти Michal Kubisz, Piotr Stronkovski та Maciej Gruza жваво цікавилися досвідом РЦПТО ДСЗ із залучення до співпраці роботодавців, формуванням та роботою Дорадчого комітету та Консультативних рад, документами про освіту, що їх отримують випускники, а також працевлаштуванням слухачів центру після завершення DSCF1017
навчання. Заступник директора Рівненського ОЦЗ Тетяна Новорок відповіла на запитання експертів стосовно категорій безробітних, їхнього віку та освіти, а також досвіду ОЦЗ в питаннях роботи з безробітною молоддю. Одним із ключових моментів на зустрічі було питання співпраці РОЦЗ із закладами професійно-технічної освіти. Присутні зупинилися на питаннях формування груп слухачів у РЦПТО ДСЗ за тими чи іншими затребуваними професіями та вивчення актуальних потреб ринку праці, а також DSCF1072
проблемних темах – відтоку кваліфікованих робітників за кордон та офіційному працевлаштуванні в Україні. Занепокоєння цим питанням виказав директор РЦПТО ДСЗ Володимир Псюк.

DSCF1080Перед присутніми також виступив фахівець з роботи служби зайнятості, експерт українського ринку праці Микола Судаков. Говорили про статистику зайнятості, прогнозування ринку праці. Президент Волинського ресурсного центру Василь Кашевський ознайомив учасників зустрічі із «Звітом за результатами дослідження ринку праці Волинського субрегіону».

DSCF1048У ході зустрічі делегація побувала на екскурсії у навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ, що на вул. І.Підкови, 17а, під час якої заступник директора Руслана Бодренко ознайомила із матеріально-технічною базою. Найбільше відділення навчального закладу спрямоване на підготовку в основному спеціалістів сфери послуг та готельно-ресторанного сервісу за 12 професіями – офіціант, адміністратор, покоївка, кухар, кондитер, манікюрник, перукар, косметик, візажист, бармен та іншими.

Гості побували також у гуртожитку готельного типу, який розташований у будівлі навчально-виробничого комплексу. Тут для слухачів, котрі мешкають у віддалених районах, створено всі умови для повноцінного навчання і комфортного проживання.

Задля повноцінного формування і внесення змін і доповнень до Закону України про профтехосвіту необхідний детальний аналіз та опрацювання усіх аспектів вітчизняного ринку праці. Рівненська служба зайнятості та, зокрема, Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості готові активно сприяти цьому процесу.

DSCF1011

DSCF1016

DSCF1018

DSCF1025

DSCF1028

DSCF1035

DSCF1039

DSCF1045

DSCF1057

DSCF1085

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6495098
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
4
2334
7632
6466835
2338
94288
6495098

Ваш IP: 3.15.27.232
На сервері час : 2024-05-02 00:02:25
return_links(3); ?>