На Андріївських вечорницях головний приз – вареники!

 vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvЗа церковними легендами, святий Андрій Первозванний проповідував християнство і на одному з пагорбів Києва поставив хрест, а згодом там було споруджено Андріївську церкву. 13 грудня стало днем пам’яті святого апостола Андрія. Тому й обряди в день цього святого мають стародавній характер: угадування майбутньої долі, закликання, ритуальне кусання «Калити», дівоче ворожіння. Молодь співає, жартує, танцює…

Нині процес ворожіння значно осучаснився, проте, як і у давнину, гадають лише дівчата.

Вихователь Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Ірина Гарнага ділиться:

  • Слухачі нашого навчального закладу завжди охоче відзначають День Андрія. У гуртожитку ми організовуємо справжні вечорниці із ворожінням «на тарілках», «чоботах», «на аркушах»…Обрати свого судженого мріє кожна дівчина, отож усі замовляли його ім’я, і ворожіння увечері 12 грудня відбувалися у веселій атмосфері.

А ще тут тривали конкурси між дівчатами та хлопцями на краще знання української пісні, на вдалі бліц-відповіді, на оригінальні малюнки та знання географії… Того вечора звучало багато пісень. Тему виступів задавали завдання-слова, що їх підготували напередодні. Цікаво та корисно було проявити винахідливість, оригінальність, спритність. Найактивніші та очевидні переможці отримували солодкі та вітамінні призи.

Долучилися до святкування і хлопці: вони кусали «калиту». Першим у гру вступив слухач групи «Робітник фермерського господарства» Андрій Трохимчук.

Одна з команд – переможець отримала головний приз – вареники. Звісно, вечеряли та святкували усі разом, адже свято завжди згуртовує, а особливо смачні вареники від майбутніх кухарів Лідії Яковенко, Валерії Котлярової та майстра виробничого навчання Наталії Тис.

vvv

vvvvvv

vvvv

vvvvv

vvvvvvvv

vvvvvvvvv vvvvvvvvvvvv

vvvvvvvvvvvvv

vvvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvvvv

vvvvvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6494643
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1883
2441
7177
6466835
1883
94288
6494643

Ваш IP: 18.119.126.80
На сервері час : 2024-05-01 16:18:20
return_links(3); ?>