Справжній передноворічний подарунок зробили собі кухарі-самоучки із Рокитнівщини. Своє вміння, досвід та знання вони успішно продемонстрували на оцінюванні неформального навчання, що його проводить Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Навчальний заклад надає унікальну нагоду всім бажаючим підтвердити свої кухарські вміння: до послуг претендентів - сучасна навчальна кухня із необхідним обладнанням та інвентарем. Напередодні претенденти подали заявки про бажання скласти іспит і підтвердити свій професійний рівень.
Оксана Царук, Ніна Кінчур та Галина Карповець працюють у дитячому дошкільному закладі смт Рокитне та мають хороший досвід приготування страв. Проте, аби отримати кваліфікаційний розряд, жінки мали показати знання теоретичного матеріалу і продемонструвати свою роботу перед комісією з підтвердження результатів неформального навчання кухарів.
Майя Сульжик, старший майстер виробничого навчання РЦПТО ДСЗ задоволена результатами оцінювання:
Голова комісія - досвідчений рівненський кухар, постійний партнер навчального закладу Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба») завжди строго та прискіпливо оцінює роботу кухарів, адже впевнена: на кухні не можна працювати абияк. Рокитнівські кухарі зуміли не лише переконати фахівця, але й подискутували про різні способи ліплення вареників.
Відповідно до білетів кухарі готували суп овочевий з бобовими, котлети рибні, пельмені, галушки, тефтелі, омлет, запечений з кашею та інше.
Страви були смачними, правильно приготовленими та презентованими, з чітким дотриманням кваліфікаційних вимог. Члени комісії одноголосно прийняли рішення присвоїти претендентам відповідний кваліфікаційний розряд.
Отож, свідоцтва про отримання робітничої кваліфікації за результатами неформального професійного навчання за професією «Кухар» 3 розряду стали справжніми бажаними подарунками «під ялинку» для талановитих рокитнівчан.
До слова, рік, що минає, став успішним для багатьох представників професії: 13 кухарів із різних регіонів стали кваліфікованими робітниками. Загалом, за увесь період оцінювання роботи кухарів у РЦПТО ДСЗ свідоцтва державного зразка отримали 25 осіб - представники Львівщини, Волині, Хмельниччини і Рівненщини.