Випускники РЦПТО ДСЗ ремонтуватимуть військову техніку та відкриють власну справу, або Талановита людина талановита в усьому

 IMG 2121Однією з найзатребуваніших робітничих професій була й залишається професія слюсаря з ремонту автомобілів. Саме автослюсарі готують транспортні засоби до руху на автошляхах, від їхньої роботи залежить безпека як самих водіїв, так і пішоходів.

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості підготовці майбутніх автослюсарів приділяється особлива увага: на базі Олександрійського навчального відділення впродовж 8,5 місяців слухачі вивчають теоретичний курс та відшліфовують вміння і навички під час виробничого навчання. До послуг майбутніх фахівців - сучасна автомайстерня, оснащена навчальними автомобілями, необхідними агрегатами, системами, приладами, механізмами, ручним інструментом тощо.

Аби автомобіль запрацював, слюсар повинен грамотно діагностувати його та якісно відремонтувати - зібрати, налагодити, від­регулювати і випробувати. Досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання РЦПТО ДСЗ допомагають слухачам здобути престижну професію та в подальшому впевнено почуватися на сучасному ринку праці.

Днями група слухачів успішно завершила навчання і склала державну кваліфікаційну атестацію. Безробітні Кузнецовська, Дубенщини, Березнівщини, Гощанщини, Здолбунівщини, Костопільщини, Сарненщини та Рівненського району, а також Волинської області, направлені на навчання базовими центрами зайнятості, стали конкурентоспроможними кваліфікованими робітниками.

Серед слухачів – учасники АТО, почесний орденоносець , багатодітний батько та навіть жінка. Усім до вподоби робота з налаштування та ремонту автотранспорту. Серед найуспішніших – Роман Ковальчук, Мар’ян Пушкар, Анатолій Сергійчук та Олександр Сокур. Слухачі продемонстрували високі знання та кваліфіковану роботу.

Старший майстер виробничого навчання Ірина Танасюк задоволена сумлінним навчанням майбутніх автослюсарів:

  • Слухачі навчилися виконувати роботи з розбирання автомобілів ремонтувати та обслуговувати вантажні, легкові автомобілі, автобуси, причепи, визначати і усувати несправності у роботі вузлів та агрегатів автомобілів, а також розбирати відповідальні складові одиниці та агрегати електрообладнання автомобілів, виконувати слюсарну обробку деталей, розбирати, ремонтувати, складати і встановлювати складні агрегати, вузли та багато іншого. Приємно, що роботодавці, у яких наші слухачі проходили виробничу практику, схвально відгукуються про рівень їх підготовки.

А тим часом, випускники РЦПТО ДСЗ успішно вливаються у трудові колективи підприємств. Так, Мар’ян Пушкар – демобілізований військовослужбовець, учасник АТО отримав запрошення від однієї з рівненських проектно-виробничих організацій.

Роман Ковальчук – учасник АТО, нагороджений бойовим орденом, цілеспрямований та відповідальний випускник працюватиме в ремонтній майстерні, а згодом - ділитиметься знаннями із своїми майбутніми учнями.

Ольга Надаховська, єдина жінка у групі, отримавши цінні знання за професією, зможе ефективно працювати менеджером із продажу автозапчастин.

Під час практики у ТОВ «Понтіум» відмінно зарекомендував себе Юрій Федотов, тому й залишається там працювати. Запропонували працевлаштування і Максиму Дідушку: у МПП «Агропромресурс» він продемонстрував свою професійність та акуратність у роботі.

Анатолій Калошкін – демобілізований боєць АТО, фельдшер за попередньою професією, віднайшов своє покликання у слюсарній справі. Його хист оцінили у ТОВ «Гермес» та запропонували працевлаштування.

Анатолій Сергійчук планує започаткувати власну справу та надавати послуги з ремонту і обслуговування автомобілів.

І ще однією приємною подією поділився майстер виробничого навчання Ігор Баранець:

  • Несподіванкою став унікальний подарунок від волинянина Олександра Сокура. Слухач написав музичний твір – присвяту навчальному закладу, зокрема, Олександрійському навчальному відділенню! У творі – піднесений настрій і подяка викладачам за науку. Направду кажуть: талановита людина – талановита в усьому.

IMG 2116По завершенні ДКА під час вручення свідоцтв державного зразка заступник директора навчального закладу Руслана Бодренко відзначила:

  • Завжди приємно усвідомлювати, що життя наших випускників – вчорашніх безробітних кардинально змінюється на краще. Опанувавши сучасну та перспективну професію, отримавши цінні знання вони стають впевненими та успішними, можуть планувати майбутнє і досягати вагомих результатів у праці. А випускника Анатолія Сергійчука вітаю особливо: багатодітний батько із Кузнецовська зумів прийняти мудре рішення щодо свого навчання і тепер став гідним прикладом для своїх дітей та надійною опорою для родини.

Саме завдяки професійній роботі автослюсарів водії країни успішно виїжджають на дороги, долають кілометри автошляхів, виконують важливі завдання та щасливо завершують свої робочі зміни. До кагорти професіоналів додалися нові робітничі кадри.

Справжніх професійних успіхів і наснаги у новому році усім, хто долає труднощі і прагне якісних перемін!

IMG 2114

IMG 2111

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6496294
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1200
2334
8828
6466835
3534
94288
6496294

Ваш IP: 3.134.87.95
На сервері час : 2024-05-02 10:18:19
return_links(3); ?>