Серед випускників - кваліфікованих водіїв вантажівок – тендітна жінка

 IMG 2177Зазвичай, водіями вантажних автомобілів ми звикли бачити чоловіків - сильних, спритних, впевнених і відповідальних. Усі ці якості, як з’ясувалося на державній кваліфікаційній атестації (ДКА) у Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, можуть бути притаманні і тендітній жінці. Саме Валерія Сєрова із Рівного підкорила вантажівку і змінила уяву про водіїв.

IMG 2173Члени державної кваліфікаційної комісії на чолі з директором ТОВ «Тандем Рівне» Олександром Зарубаєвим переконалися у відмінній підготовці слухачів, які обрали професію «Водій автотранспортних засобів категорії «С». Безробітні, направлені на навчання до РЦПТО ДСЗ Рівненським міським центром зайнятості, Дубенським і Острозьким міськрайонними ЦЗ, Зарічненським і Здолбунівським РЦЗ, пройшли справжній вишкіл, адже впродовж 2 місяців вони вивчали правила дорожнього руху, будову і експлуатацію автомобілів та відпрацьовували водіння на навчальних МАЗах.

IMG 2169ДКА слухачів оцінювали викладачі Олег Братащук та Олена Ризун. За словами завідувача навчально-виробничої майстерні, куратора групи Володимира Канюки, особливістю саме цієї професії є солідні параметри власне автомобіля: його вага – понад 7,5 тон. Водіям категорії «С» підкорюються велетні КАМАЗи та МАЗи, і вже через 1 рік бажаючі можуть складати іспит на категорію «Е», а це вже «дальнобійні фури».

IMG 2174Присутня на ДКА методист РЦПТО ДСЗ Валентина Куцзнєцова прокоментувала процедуру атестації водіїв: «Теоретичні знання слухачі підтверджують у відповідності до білетів, перевірка знань Правил дорожнього руху відбувається за комп’ютером за автоматично визначеними білетами, а практичне водіння у слухачів приймають майстри з практичного водіння Сергій Миронець і Тарас Семенюк.

Найактивнішим слухачем на іспиті виявився житомирянин Андрій Левківський. Він першим підготувався до відповіді та успішно склав ДКА.

IMG 2180Не приховував свого захоплення майбутніми представниками професії і директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук, особливо йому імпонувала тендітна Валерія, яка впевнено склала іспит та продемонструвала неабияку майстерність водіння солідним автомобілем. «Саме такі жінки підкорюють «чоловічі» професії, а нерідко і обходять за професійними якостями своїх колег. Справжні українські героїні володарюють на автошляхах, і кваліфікована підготовка та відповідальне ставлення до навчання стають запорукою їхньої успішної роботи», - зауважив він.

Олег Братащук додав: «За кордоном все більше жінок сідають за кермо вантажівок. Їм більше довіряють, вони більш відповідальні та ініціативні».

Приємно, що серед слухачів – троє демобілізованих учасників АТО. Чоловіки впевнено здобували необхідні знання, ініціативно та зацікавлено відпрацьовували практичні навички, і відтепер їм відкриються нові можливості мирної професії.

Олег Братащук привітав слухачів із успішним закінченням навчання і вручив свідоцтва державного зразка.

IMG 2170Зазначимо, аби отримати посвідчення водія, усі слухачі мають здати ще один, вирішальний іспит на знання Правил дорожнього руху та водіння у Територіальному сервісному центрі № 5641 регіонального сервісного центру МВС у Рівненській області. Навчальний заклад направив відповідне клопотання, і тепер випускники достойно підтвердять рівень отриманих знань та свій професіоналізм.

IMG 2178

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6499278
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
579
3605
11812
6466835
6518
94288
6499278

Ваш IP: 3.144.202.167
На сервері час : 2024-05-03 06:59:32
return_links(3); ?>