У професійного кухаря звичайні галушки смакують по-особливому

 DSC 0011Оцінювання результатів неформального навчання кухарів у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості - процес не лише затребуваний, але й цікавий. Щоразу нова зустріч із досвідченими кухарями з різних регіонів України стає своєрідним відкриттям, адже у кожної господині свої секрети, і нерідко саме вони впливають на остаточне рішення членів комісії.

Днями підтверджувала свій кваліфікаційний розряд претендент із м. Броди, що на Львівщині, Марія Околіта. Жінка поділилася:

  • 27 років я працювала у сфері ветеринарії, проте готувати вмію і люблю. Моя немала родина – це 8 чоловік, у кожного свої смаки та уподобання, тому на кухні завжди чимало роботи. Згодом влаштувалася працювати у дитячий садок, і вже тут вирішила офіційно оформити свої кухарські вміння.

У Бродівському районному центрі зайнятості жінці порадили звернутися в РЦПТО ДСЗ – навчальний заклад, який здійснює підтвердження професійної кваліфікації кухарів.

DSC 0012Старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик емоційно відгукується про роботу пані Марії на навчальній кухні:

  • Такий іспит відбувається у два етапи – підтвердження теоретичних знань і практична робота. Жінка дуже старанна, акуратна та дисциплінована. Чіткість і організованість дозволили їй приготувати кваліфікаційні страви вчасно і якісно, а несподіване оформлення галушок лише додали естетичної насолоди від куштування страви.

DSC 0005До меню, яке оцінювали члени комісії, увійшли рисова розсипчаста каша, битки із печінки, овочевий суп, галушки з шкварками і смаженою цибулею та омлет із варенням. Максимальний бал кухар отримала за практичний тур: правильно зварений рис додавав смаку каші, а оригінально закручені галушки остаточно переконали комісію в майстерності бродівчанки.

Аліса Хагенбрух – досвідчений кухар, голова комісії з оцінювання, переконана, що теоретичні знання у роботі кухаря мають бути на високому рівні, адже дотримання рецептур, поєднання інгредієнтів, використання смакових якостей продуктів, урахування терміну зберігання, правила оформлення, подача та інше неодмінно впливають на кінцевий результат.

Урочисте вручення свідоцтва про присвоєння робітничої кваліфікації завершило процедуру оцінювання та стало приємною подією для досвідченого кухаря з Бродів.

Довідково

Якщо Ви бажаєте отримати документ державного зразка, підтвердивши кваліфікацію кухаря, - звертайтеся до Рівненського центру професійно-технічної освітим державної служби зайнятості.

Наші контакти:

м. Рівне, вул. Підкови,17а (навчальне відділення)

0362 68 33 49 (старший майстер виробничого навчання Сульжик Майя Степанівна).

DSC 0010

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6499752
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1053
3605
12286
6466835
6992
94288
6499752

Ваш IP: 18.118.166.98
На сервері час : 2024-05-03 14:26:56
return_links(3); ?>