Відоме рівненське підприємство надасть виробничі майданчики для навчання безробітних

 IMG 2199Саме такої згоди дійшли керівник Рівненської обласної служби зайнятості Іван Ткачук та генеральний директор ПрАТ «Агроресурс» Володимир Редько.

Навчання безробітних громадян на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості передбачає вивчення слухачами теоретичного курсу та виробниче навчання, до якого входить виробнича практика. Саме їй приділяється особлива увага. Тісна співпраця РЦПТО ДСЗ із підприємствами Рівненщини та інших регіонів дозволяє забезпечувати якісний рівень підготовки майбутніх робітників, а створення на підприємствах виробничих майданчиків для практичного навчання слухачів сприяє набуттю цінних професійних навичок.

Чималу кагорту партнерів навчального закладу поповнив новий учасник – підприємство, що займається виробництвом опалювальних котлів. 20-річний досвід роботи ПрАТ «Агроресурс» на ринку опалювальної техніки та застосування інноваційних технологій формують сьогодні міцні його позиції і на ринку праці.

DSCF1378Для обговорення перспектив співпраці за круглим столом на підприємстві зустрілися представники Рівненської служби зайнятості - директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук, директор РЦПТО ДСЗ Володимир Псюк, заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко, завідувач Олександрійського навчального відділення Олександр Сидорець та представники роботодавця - генеральний директор ПРАТ «Агроресурс» Володимир Редько, директор із виробництва Віталій Іванюк і начальник відділу кадрів Зоя Мельничук.

Володимир Редько:

  • Наше підприємство постійно нарощує потужності, ми можемо і прагнемо працювати ще ефективніше, проте для цього потрібні кваліфіковані кадри. Наші майстри готові ділитися знаннями із початківцями, аби ті надалі продовжували свою професійну діяльність саме на нашому підприємстві. Наразі навчальному закладу необхідно формувати навчальні програми за актуальними для нас професіями електрозварника та токаря відповідно до нашого виробничого процесу. Це дозволить випускникам швидше адаптуватися до робочих місць і успішно виконувати поставлені задачі.

На підприємстві, поділився Володимир Миколайович, планують запуск нових комп’ютеризованих станків, отож, їх мають обслуговувати фахівці із відмінним знанням комп’ютера. Саме тому майбутній персонал планують поповнити і кваліфікованими випускниками РЦПТО ДСЗ.

Директор РЦПТО ДСЗ Володимир Псюк зауважив, що виробниче навчання і виробнича практика слухачів складає 70% від загального навчального процесу, і це саме той період, коли роботодавець може буквально переконатися у здібностях свого потенційного працівника, надавши йому реальне робоче місце для проходження виробничої практики. А подальша популяризація співпраці підприємства та навчального закладу лише зміцнить позиції обох сторін та сприятиме головній меті – поповненню кваліфікованими кадрами підприємства.

Заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко зазначила, що керівник ПрАТ «Агроресурс» відтепер є повноправним членом Дорадчого комітету, який створений для вирішення актуальних питань взаємодії навчального закладу і роботодавців, а представники підприємства стали членами новоствореної Консультаційної ради з питань металообробки, що дозволить розширювати освітні можливості РЦПТО та створювати нові платформи для підготовки фахівців галузі.

Олександр Сидорець:

  • Наші слухачі – майбутні токарі та електрозварники, які побували на підприємстві, жваво відреагували на перспективу проходження тут виробничої практики. Вони побачили умови роботи, масштаби виробництва та вже прагнуть працювати в «Агроресурсі». Виробнича практика на підприємствах-партнерах РЦПТО – це унікальна нагода для навчального закладу закріпити знання своїх слухачів в умовах сучасного підприємства, спрямувати їх на вдосконалення професійних навичок і уміння. Нинішня група дуже сильна. Підібралися слухачі із великим потенціалом та бажанням працювати. Більшість із них не зупиняться на 2-му кваліфікаційному розряді, а планують продовжити навчання задля вищого рівня.

DSCF1382Директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук наголосив, що роботодавці, котрі надають можливість слухачам РЦПТО ДСЗ пройти виробничу практику на своїх підприємствах, виграють двічі: робітник-початківець чітко виконує поставлені завдання та, головне, максимально засвоює виробничий процес і вимоги даного підприємства. Із таких кадрів формуватиметься команда професіоналів, готових ефективно працювати. А щоб підготовка кадрів була максимально задовільною, потрібно застосовувати дуальну систему освіти, зазначив Іван Федорович. Саме ця практика, коли в підготовці фахівців беруть участь одразу два заклади – навчальний і підприємство, є сьогодні найбільш ефективною, це підтверджує і досвід європейських колег. РЦПТО ДСЗ забезпечить потужну теоретичну підготовку своїх слухачів, а «Агроресурс» відточуватиме їхні професійні навички.

Рано чи пізно, але настане час, коли документально підтверджена кваліфікація робітників стане головною умовою працевлаштування, а підприємства будуть зобов’язані приймати на роботу працівників із офіційним документом про освіту.

IMG 2232Тим часом, на підприємство разом із майстрами виробничого навчання Сергієм Вітошко та Василем Ільчуком прибули слухачі Олександрійського навчального відділення РЦПТО ДСЗ – майбутні електрозварники і токарі. Директор ПрАТ «Агроресурс» із виробництва Віталій Іванюк провів для них екскурсію по механічному цеху – місцю майбутньої виробничої практики.

IMG 2189

IMG 2212

IMG 2205

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6508921
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
854
3274
854
6487465
16161
94288
6508921

Ваш IP: 3.12.108.236
На сервері час : 2024-05-06 13:01:06
return_links(3); ?>