Для дітей-переселенців організували незабутнє свято професій

IMG 2309Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завжди радо зустрічає гостей. Гостинно відчинили двері і для учнів Олександрійської школи-інтернату, які приїхали із міста Торецьк, що на Донеччині. У рамках реабілітаційно-інтеграційної програми та за ініціативи Громадської організації «ІАГ «Портал» дітям провели захоплюючу профорієнтаційну екскурсію та залучили їх до цікавих майстер-класів. У навчальному відділенні, що на вул. І. Підкови у Рівному, учні дізналися про професії кондитера, візажиста, косметика, перукаря, а в Олександрійському навчальному відділенні на якийсь час відчули себе столярами, токарями, кравцями, водіями та фермерами.

Під час майстер-класів гості з радістю виготовляли імбирне печиво, сідали в крісла перукарів, робили манікюр, насолоджувалися масажем та обирали професійний макіяж.

DSCF1435Солодощі у навчальному кондитерському цеху учні виготовляли під керівництвом майстра виробничого навчання Світлани Рибачок. 14-річна тореччанка Ганна Аверкіна полюбляє випікати смаколики з мамою. Можливо, дівчина стане професійним кондитером.

DSCF1502Стрижки і зачіски гостям виконували майбутні перукарі, що навчаються у майстра виробничого навчання Анни Зотік. У кабінетах, де навчаються майбутні косметики, манікюрники та візажисти, юні відвідувачі відчули себе у ролі клієнтів та отримали справжні професійні послуги.

DSCF1483Оксана Попович із Рівного (в минулому лікар-бактеріолог, навчається на косметолога) радо зустріла юних відвідувачів:

  • Це позитивний досвід роботи, відмінна практика і справжня насолода – дарувати приємні хвилини і гарний настрій. Я вражена умовами для навчання в ЦПТО і впевнена, що не помилилася у виборі.

DSCF1468Екскурсію навчальним відділенням провела старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик. Вона коротко охарактеризувала професії, за якими тут навчають та розповіла про перспективу працевлаштування випускників.

IMG 2263Завідувач Олександрійського навчального відділення Олександр Сидорець та старший майстер виробничого навчання Ірина Танасюк показали юним гостям навчальну базу та дозволили ближче вивчити різноманітне обладнання, пристрої та автотранспорт. Учням запропонували захоплюючі майстер - класи із виготовлення ляльок-мотанок. Сміливіші пробували керувати автомобілем, приборкували сучасний трактор Джон Дір, виточували деталі та працювали на деревообробному станку. На якийсь час усі стали дорослішими і відчули піднесення від реальної роботи.

DSCF1520За словами заступника директора РЦПТО ДСЗ Руслани Бодренко, навчальний заклад постійно шукає та завжди підтримує нові форми роботи із роботодавцями і соціальними партнерами. Якнайширша поінформованість населення щодо унікальної нагоди отримати професію та роботу – пріоритетний напрям діяльності служби зайнятості в цілому. Рівненський ЦПТО ДСЗ являється надійним орієнтиром на сучасному ринку праці, допомагає людям повірити у себе, отримати міцні знання за обраною професію та по-новому будувати майбутнє. Якщо із десяти відвідувачів хоча б один повернеться до нас задля навчання – це вже перемога. Ми готові, зауважила Руслана Володимирівна, працювати із старшокласниками, які вже визначилися із видом діяльності. І це буде наступна перспективна сторінка взаємодії із ініціативними громадськими організаціями.

DSCF1452Супроводжуючі групи вчитель Тамара Конобаєва та соціальний педагог Наталія Запорожченко також не приховують захвату від побаченого. Вражаючі можливості навчального закладу таки переконують: навчання необхідне, доступне, а головне – перспективне, - діляться педагоги.

DSCF1428За словами голови ГО «ІАГ «Портал» Андрія Хотенко, профорієнтаціїна робота з дітьми є одним із головних напрямів виховної роботи, адже спрямовує вихованців школи-інтернату до свідомого вибору професії, дає можливість майбутнім випускникам відчути переваги професійно-технічної освіти та визначити своє місце у суспільстві, зрозуміти чого вони хочуть і що зможуть.

foto Представник громадської організації Віталій Павлов підсумував: робота триває і систематичні зустрічі на базі навчального закладу – у найближчих планах роботи. Він подякував за гостинність та професіоналізм у проведенні зустрічі та відмітив високу ефективність проведення майстер – класів у питаннях профорієнтації молоді.

Завершився день перевтілень, проте триває шлях до вибору та навчання. За словами однієї з учениць, вона чекала на таке свято усе своє життя. Віримо, що дитяча мрія, захоплення і щирі сподівання обов’язково збуватимуться.

(быльше фото на офіційній стор. у Фб)

DSCF1449

DSCF1454

DSCF1481

DSCF1486

DSCF1492

DSCF1510

IMG 2283

IMG 2327

IMG 2339

IMG 2386

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6507490
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2697
2945
20024
6466835
14730
94288
6507490

Ваш IP: 3.145.173.112
На сервері час : 2024-05-05 17:13:20
return_links(3); ?>