Веб-сайт у подарунок або Портфоліо для роботодавця (ВІДЕО)

 DSCF1629Створення веб-сайту – процес творчий. Це підтвердили і слухачі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за напрямом «Основи комп’ютерної графіки та Web -дизайну», які презентували свої підсумкові роботи на завершальному підсумковому занятті. Безробітні, направлені Рівненським міським та районним, Дубенським міськрайонним, Андрушівським районним (Житомирська обл.) та Жовківським районним (Львівська обл.), за два місяці навчання пізнали цікавий та захоплюючий світ графічного дизайну, націлилися на серйозну роботу та втілення перспективних планів.

Під час навчання у РЦПТО ДСЗ слухачі досконало вивчили програми для роботи з растровою (Adobe Photoshop), векторною (Adobe Illustrator, CorelDRAW) графікою та основи розмітки гіпертексту HTML + CSS.

DSCF1598Практично усі слухачі на момент навчання мали базову комп’ютерну підготовку, отож прагнули якнайкраще опанувати новий напрям - графічний дизайн. На підсумковому занятті дизайнери презентували свої напрацювання у форматі портфоліо. Дизайн корпоративної символіки, розробка фірмового логотипу, афіша благодійного концерту, білборд, дитячі розвиваючі кубики, головна сторінка веб-сайту та багато іншого. Викладач Наталія Гнедко обрала для слухачів спеціальні конкурсні завдання та наближення до умов роботи з реальним замовником для виявлення і оцінювання дизайнерського хисту майбутніх «вебів». Особливість практичного завдання – у різноплановості: створити дитячі ігрові символи, об’єднати корпоративну поліграфію єдиним дизайном, подати об’єкти «на бетоні», «на дереві», прив’язати розробку головної сторінки сайту до слогану кафе-бістро «Час їсти» тощо.

Ірина Поляк із смт Клевань Рівненського району за попередньою освітою фельдшер. Слухачка розповіла, що мріяла опанувати веб – дизайн. Зареєструвавшись у Рівненському районному центрі зайнятості, вона відразу обрала навчання у РЦПТО, адже планує працювати і розвиватися за цим напрямом.

DSCF1584Катерина Макропольська із м. Дубно працювала над реальним замовленням – розробляла для місцевого ресторану «Асторія» сайт із меню та зворотнім зв’язком. Вона планує вдосконалити свою роботу та презентувати сайт керівництву ресторану. Про роботу з графічним планшетом Катерина зауважила : «Спочатку це було незвично, проте з часом стало зрозумілим та більш зручним».

«Мене на роботу у свою команду запросили фрилансери, тому я хотіла опанувати дизайн і займатися справою, що подобається, - ділиться Ольга Кожановська із Рівного. – Оскільки я мріяла займатися шугарингом, то ця тема відображена у моїй роботі. Розумію, що це лише початок, тому докладу зусиль, аби модернізуватися».

DSCF1588Рівнянин Володимир Сидорук до навчання працював у фінансовій сфері. Слухач поділився, що любить писати маслом, займався у художній школі, а новий напрям навчання лише допоможе у подальшій справі. Він подякував за навчання та конструктивну критику своїх перших робіт, також за унікальну можливість пробувати свої сили у новому і вивчати сучасні технології. Володимир Сидорук вважає, чим простіший дизайн, тим легше він сприймається користувачем, тому дотримувався цієї лінії у своїй підсумковій роботі.

DSCF1591Олександра Новосад прийшла до РЦПТО ДСЗ, аби вдосконалити свої знання з графічного дизайну. Слухачка свою першу роботу – веб-сайт вирішила …подарувати приятельці! Оригінальна ідея, справжня свобода дій! Такий формат дозволив натхненно працювати та не стримувати фантазії. В подальшому слухачка планує працевлаштування у ФОП, де розроблятиме корпоративну продукцію. Викладачі зауважили, що Олександра має фірмовий стиль, лаконічно та зі смаком створює графічні об’єкти.

DSCF1594Мирослава Кондратюк приїхала на навчання із сусідньої області – Житомирщини. Перше враження від навчального закладу – чудовий гуртожиток, у якому затишно і зручно. Слухачка створила сайт вишиваних робіт – яскравий та привабливий, і його схвально оцінили члени комісії.

DSCF1602Емоційна архітектор із Львівщини Руслана Курташ зізналася, що нен могла упустити шанс опанувати Фотошоп. Отримала велику емоційну насолоду від перебування у Рівному, а от навчання промайнуло швидко. Слухачка не полишає надії продовжувати навчання.

DSCF1604
Катерина Намчук
зі Здолбунова має технічну освіту і віднедавна зацікавилася дизайном сайтів. За певних життєвих обставин часу на підсумкову роботу було небагато, проте слухачка виконала її на високому рівні. Потенціал слухачки оцінили і члени комісії: її роботи у Фотошопі відрізнялися чіткістю та плавністю ліній.

А Олена Хлопек не приховувала, що якість її роботи залежить від натхнення. От і попередня робота у бухгалтерії – не її покликання, чого не скажеш про дизайнерську роботу над сайтом. Її робота присвячена хенд мейд - упаковкам для квітів.

Викладач, куратор групи Ігор Яроцький відмітив індивідуальність слухацьких робіт та серйозний підхід до навчання.

DSCF1611Заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова відмітила відмінну підготовку слухачів, хороше володіння графічними планшетами, побажала вдалих проектів, вдячних замовників і подальшого самовдосконалення та вручила дизайнерам посвідчення про професійне навчання.

Підсумкові роботи веб-дизайнерів можна переглянути тут

DSCF1579

DSCF1603

DSCF1619

DSCF1622

DSCF1624

 

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6491717
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1398
2853
4251
6466835
93245
69298
6491717

Ваш IP: 3.147.65.65
На сервері час : 2024-04-30 09:38:20
return_links(3); ?>