Майбутні підприємці із Житомирщини навчались прогресивно

 Вислоцький2У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості набуває позитивної практики одна з ефективних технологій навчання – дистанційна. Це оперативне та мобільне засвоєння теоретичного курсу, що передбачає віддалене спілкування викладачів із слухачами. Днями підсумкове заняття із захистом бізнес-проектів відбулося у слухачів із різних районів Житомирської області, котрі дистанційно навчалися у РЦПТО ДСЗ за напрямом «Підприємець-початківець». Динамічні та конструктивні виступи майбутніх підприємців переконливо підтвердили реалістичність та перспективність запропонованих проектів розвитку власної справи.

Віддалена форма навчання дозволяє значно економити час та кошти слухачів, адже на заняття не потрібно приїздити до Рівного. До слова, РЦПТО ДСЗ уже близько двох років використовує цю прогресивну практику, і навчання пройшли слухачі за напрямками «Організація та технологія ведення торговельних процесів», «Основи охорони праці та правове регулювання взаємовідносин на підприємстві, в установі, організації», «Спеціальне навчання та повторна перевірка знань для працівників котельні», «Набуття наскрізних компетенцій, умінь та навичок, необхідних для виконання основних робочих функцій на підприємстві, в установі, організації» та іншими.

Цього разу слухачі, за сприяння Бердичівського МРЦЗ, Новоград-Волинського МЦЗ та РЦЗ, Овруцької районної філії ЖОЦЗ, Попільнянського, Радомишльського та Ружинського РЦЗ, отримали унікальну нагоду навчатися у РЦПТО ДСЗ дистанційно.

За словами самих підприємців-початківців, це чудова можливість - не витрачаючи час та кошти на переїзд, отримати ґрунтовні знання з основ ринкової економіки, бізнес-планування, оподаткування та обліку суб’єктів підприємницької діяльності, маркетингу тощо. Зауважимо, що серед слухачів – демобілізовані учасники АТО та внутрішньо переміщена особа. Доступність та лаконічність курсу дозволить їм максимально швидко адаптуватися до реалій ринку.

Куратор групи, старший майстер виробничого навчання Віктор Красовський відмітив актуальність даної форми занять: «Висока самомотивація слухачів сприяла вдалому написанню та впевненому захисту бізнес-планів, а також формуванню у них підприємницької ініціативи».

Досвідчений викладач з бізнес-планування Віктор Голуб відзначив високий рівень бізнес-проектів, активність слухачів під час проведення онлайн занять та їх нестримне бажання займатися обраною справою.

Вислоцький ВалерійБізнес-плани житомирян були досить різнопланові і, що важливо, відображали реальну підприємницьку діяльність. Так, Валерій Вислоцький представив «Лазерний розкрій листових матеріалів». Слухач планує займатися вичинкою натуральної шкіри із застосуванням лазерного обладнання. ІТ-шник за попередньою професією Валерій самостійно розробив усю технологію.

Бондаренко2Наталія Бондаренко планує відкривати унікальний 3D атракціон «Віртуальна реальність». Слухачка відобразила етапи розвитку цього бізнес-напрямку у cвоїй підсумковій роботі. Вона пишається, що подібна ідея не має аналогів і буде першою у її місті.

Юлія Шеляг розробила бізнес-план із відкриття виробництва борошняних смаколиків. Слухачка у містечку Попільня проживає віднедавна, проте гарно адаптувалася і вже планує у самому центрі відкрити «Млинцеву». Вона впевнена, що широкий асортимент борошняних виробів різних рецептур матиме попит та постійних клієнтів.

ГолякАндрій Голяк (на фото зліва) для своєї справи обрав надання послуг з перевезення пасажирів. Його таксі у співпраці з інноваційною системою Uber (надання послуг клієнтам через мобільний додаток) дозволить сформувати потужну клієнтську базу вже на першій стадії роботи. А це дозволить підприємцю значно зекономити ресурси на пошук пасажирів.

МатвійчукЛюдмила Миколайчук робить ставку на роздрібну торгівлю домашнім одягом. Вона поділилася, що це буде спільна справа, яка приноситиме бажане примноження сімейного бюджету.

Після успішного захисту бізнес-планів житомиряни поштою отримали посвідчення про професійне навчання в РЦПТО ДСЗ і вже повноцінно зможуть займатися обраною справою. Долучайтеся! Це цікаво, доступно та заощадливо.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6491881
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1562
2853
4415
6466835
93409
69298
6491881

Ваш IP: 18.223.107.149
На сервері час : 2024-04-30 10:46:43
return_links(3); ?>