У дитячих садках працюватимуть кваліфіковані кухарі

DSC 0020Не секрет, чимало досвідчених кухарів з тих чи інших причин працюють без документів, які б підтверджували їх кваліфікацію. Так склалися життєві обставини, що не вистачило часу на офіційне навчання, але воно таки відбулося, адже кухарі накопичили певний досвід роботи на кухні та з приготування страв, так би мовити навчалися неформально. Саме для таких кухарів у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості можливе оцінювання результатів їх неформального навчання.

Можливістю стати кваліфікованим кухарем скористалися і претенденти Олеся Лебедь із Млинівщини, Марія Бабій із Волині та Ірина Попик із Рівненського району. Двоє мають досвід роботи кухаря у дитячому дошкільному закладі.

Підтвердження кваліфікації відбувалося на базі навчального відділення, що на вул. І.Підкови,17а у Рівному. Тут до послуг кухарів – навчальна кухня, оснащена сучасним технологічним обладнанням, та навчальний ресторан, а також посуд та інвентар. Кухарі працювали у два етапи: спочатку здавали теоретичний матеріал, а на другий день – готували. За процесом приготування страв слідкували члени комісії з оцінювання – голова комісії Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба»), Надія Чміль – майстер виробничого навчання ДНЗ «Рівненське ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі», Євгенія Петрук – викладач Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу.

DSC 0017Кухарі готували різноманітні страви, зокрема, тушковану капусту, битки з печінки, картопляне пюре, галушки, вареники з картоплею, супи - овочевий, грибний та з домашньою лапшою, омлети – солодкий та з кашею, пельмені…Усі страви мали чудові смакові якості, готувалися із дотриманням рецептур та були подані відповідно до вимог. Жінки успішно впоралися із кваліфікаційним завданням. Під час роботи вони коментували процес, ділилися власними ідеями та досвідом.

DSC 0009Упевненість у власних силах, наполегливість та бажання підвищувати свій професійний рівень дозволили претендентам Рівненщини та Волині отримати очікуваний документ, що підтвердив їх кваліфікацію кухаря, - свідоцтва державного зразка.

DSC 0011

DSC 0012

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6508444
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
377
3274
377
6487465
15684
94288
6508444

Ваш IP: 3.145.108.9
На сервері час : 2024-05-06 05:32:28
return_links(3); ?>