Майстри побували на семінарі «Сучасні технології у сфері пошиття одягу»

DSCF1873Навчання слухачів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за робітничими професіями відбувається з урахуванням стрімкого розвитку різних галузей. Зокрема, поява на ринку нового швейного обладнання та новітніх технологій означає, що майбутні робітники – швачки, закрійники, кравці повинні володіти сучасними знаннями і відповідати новим вимогам роботодавців. Задля ефективної підготовки таких кваліфікованих робітників навчаються і самі викладачі та майстри навчального закладу.

Так, майстри виробничого навчання Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Поліна Долганська і Лілія Давидюк побували на семінарі-практикумі «Сучасні технології у сфері пошиття одягу», що відбувся у форматі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Прорив легкої промисловості України» у м. Харків.

За словами представників навчального закладу, захід значно розширив їх знання, допоміг сформувати новий погляд на подальше навчання слухачів та підштовхнув до запровадження нових форм практичних занять.

DSCF1874Поліна Долганська: «Ми дізналися про  нові теоретичні матеріали, які враховують світові тенденції у текстилі, і плануємо застосовувати їх у нашій навчальній програмі. Такий предмет, як «Матеріалознавство», необхідно «модернізувати», зокрема, додати до навчальної програми якомога більше нового про текстиль».

Переконливою була і презентація сучасного обладнання – швейної машинки човникового стібка – досконалої, багатофункціональної, із комп’ютерним програмуванням. Таке обладнання дозволяє виконувати операції на високому бездоганному рівні.

DSCF1910На практикумі проводили майстер-класи, зокрема, із формоутворення під час моделювання одягу. Робота на муляжі – ще одна форма навчання закрійників. Лілія Давидюк: «Цікавим і корисним був майстер-клас із макетування і виготовлення суконь складних моделей. Важливими були рекомендації із підбору відповідних тканин, застосування матеріалів, використання кольорових маркерів під час нанесення ліній тощо».

Окрім семінару, гості побували на екскурсії по ДНЗ «Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області», відвідали музей.

Наші колеги щиро вдячні усім доповідачам, особливо Олексію Довчанічу – текстильному експерту, Людмилі Гармаш – головному спеціалісту відділу організації навчального процесу Департаменту професійної освіти МОНУ та Марині Кісіль - кандидату мистецтвознавства, викладачу кафедри дизайну тканин і одягу ХДАДіМ. Насичена програма семінару та цінний досвід колег і однодумців сприятимуть подальшому вдосконаленню форм та методів викладання у РЦПТО ДСЗ.

DSCF1877

DSCF1878

DSCF1886

DSCF1896

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6503454
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1606
3149
15988
6466835
10694
94288
6503454

Ваш IP: 3.12.34.178
На сервері час : 2024-05-04 18:56:24
return_links(3); ?>