Відбулася державна кваліфікаційна атестація у групі слухачів Рівненського центру професійно-технічного навчання державної служби зайнятості за професією «Кухар». Представники Рівненської, Житомирської, Волинської областей демонстрували свої знання і вміння, яких набули за період навчання.
Присутній на іспиті шеф-кухар гастро-паба «Father» Олександр Калінін та голова державної кваліфікаційної комісії, директор РОК «Підкова» Інна Василакі із задоволенням відзначили професійність випускників, майстерність та бездоганність у приготуванні кваліфікаційних робіт.
Запам’яталися присутнім медальйони з курятини в беконі з кус-кусом і овочами, які готувала слухачка Лідія Яковенко. За словами майстра виробничого навчання Наталії Тис, кухар проявила чудові професійні здібності, творчий підхід до роботи ще під час навчання. Направлена на навчання до РЦПТО ДСЗ Олевським районним центром зайнятості Житомирської області, вона гідно здобувала знання, чітко і впевнено працювала під час виробничої практики.
Алевтина Дудаш, завідувач навчально-виробничої майстерні РЦПТО ДСЗ, поділилася: «Мене вразив апетитний запечений короп з овочами, якого презентувала Антоніна Христич із Овруцького району, що на Житомирщині. З такою стравою святковий стіл запам’ятається гостям надовго».
Однією з кращих страв на ДКА визнали також стейк із телятини прожарки «Медіум рее», якого приготував Володимир Веленець із Дубровиччини.
Усі слухачі успішно впоралися із практичним завданням та продемонстрували добрі знання теоретичного матеріалу. Приємно, що свої професійні знання відразу після навчання застосують на нових робочих місцях Валерія Котлярова – рівненська піцерія «Сицилія», Тетяна Куаде – популярний гастро-паб «Father», Оксана Нікітчук – відоме рівненське кафе «Арка».
Старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик наголосила, що усі роботодавці, які надали робочі місця для проходження виробничої практики, задоволені рівнем підготовки кухарів та з готовністю запропонували працевлаштування у своїх закладах.
Заступник директора Оксана Зигалова наголосила, що справжній майстер неодмінно дивує та вражає. Такі емоції викликали подані на ДКА страви майбутніх кухарів – від оригінальної подачі до чудових смакових якостей. Вона подякувала слухачам за вибір професії, побажала максимальної реалізації кухарських талантів і успішного працевлаштування та вручила свідоцтва державного зразка.