До навчальної програми підприємців-початківців додали курс майстрового сервісу (ВІДЕО)

ППУ Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на підсумковому занятті майбутніх підприємців відбувся захист бізнес-планів, які викладач Андрій Подлевський назвав реальними і перспективними. Слухачі за короткий термін навчилися аргументовано планувати власну справу, враховувати економічну ситуацію на ринку, прораховувати витрати і прибутки, передбачати ризики і віднаходити свій, особливий шлях до завоювання клієнтів.

За ініціативи директора ПП «Домова служба» Валерія Гусака, до навчального плану останньої групи слухачів було додано курс майстрового сервісу, який за його словами, сьогодні особливо затребуваний на українському ринку послуг.

Сюжет від ТРК Ритм

 Отож, безробітні з Рівного, Острозького та Гощанського районів з надією і впевненістю взялися за науку і у короткий, тритижневий термін успішно опанували напрям «Підприємець-початківець у сфері надання майстрових послуг» та отримали посвідчення про професійну освіту.

Алла Пелех, староста групи, в минулому – начальник одного з відділів домобудівного комбінату, має 11-річний досвід роботи на відповідальних ділянках та навички роботи бухгалтера. Жінка надзвичайно відповідально ставиться до майбутньої власної справи – інформаційні послуги для транспортних вантажних перевезень, - та переконана: напрацювання і досвід не можна залишати, адже це саме той цінний стартовий «капітал», який дозволить організувати і розвивати бізнес.

Сміливі та амбітні плани у майбутнього підприємця Михайла Остапенка. Чоловік розвиває сервісну службу з надання різноманітних майстрових послуг, він стверджує, що саме його послуги будуть мати неабиякий попит не лише на Рівненщині.

Демобілізований військовослужбовець Роман Чубок любить і вміє майструвати. Своє захоплення вирішив поставити на серйозні виробничі рейки. З-під рук майстра з’являються унікальні різьблені вироби, які, як відомо, ніколи не виходять із моди – меблі, оздоблення помешкань, сувеніри…Свою власну справу майстер розпланував на декілька кроків уперед, і тепер кваліфіковано вестиме бізнес.

Бізнес-ідеї, викладені у бізнес-планах, були досить різноманітними: від організації представництва з продажу будівельних матеріалів, систем опалення, послуг промислового інжинірингу, безалкогольної кав’ярні для всієї родини до надання послуг у сфері бухгалтерського обліку та оподаткування, надання послуг із перевезення негабаритних вантажів, надання туристичних послуг, аутсорсингового кол-центру. Усі теми актуальні на ринку праці, тому підприємці виважено розрахували усі бізнес-кроки та готові до втілення задуманого. Важливо, що успішні бізнес-плани, які схвалені спеціальною комісією служби зайнятості, частково фінансуються із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, і це вагома стартова підтримка малого бізнесу.

Майбутній фахівець із послуг у сфері фінансів та обліку Ірина Михайлюк дуже влучно зауважила про місію своєї майбутньої діяльності: «Я прагну зберегти репутацію мого клієнта як дисциплінованого платника податків, як надійного роботодавця і як ділового партнера». Очевидно, саме кваліфікована робота на засадах партнерства та амбітної конкуренції дозволять підприємцям-початківцям впевнено заявити про себе на ринку праці та успішно реалізувати цікаві бізнес-плани.

Більше фото на офіційній сторінці у Фб

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6508022
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
3229
2945
20556
6466835
15262
94288
6508022

Ваш IP: 3.17.184.90
На сервері час : 2024-05-05 23:33:37
return_links(3); ?>