Муляр – професія на всі часи

 IMG 7484Будівельні професії були й залишаються чи не найбільш затребуваними. Оновлюється і розширюється перелік будівельних робіт, з’являються нові будівельні матеріали, вдосконалюються обладнання, інвентар, тому й професії будівельної галузі також модернізуються, поєднуючи в собі широкий спектр можливостей і вмінь. Професійне навчання за цими професіями передбачає ґрунтовні знання і досконалі навички.     

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, на базі Сарненського навчального відділення, здобули робітничу кваліфікацію за професією «Муляр» безробітні, направлені Сарненським, Володимирецьким районними центрами зайнятості та Бориславським міськрайонним ЦЗ Львівської області.

IMG 7600Як коментує завідувач Сарненського навчального РЦПТО ДСЗ відділення Іван Гаврилюк, під час навчання слухачі навчились самостійно, раціонально та ефективно, організовувати працю на робочому місці, додержуватись норм технологічного процесу, не допускати браку в роботі, виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища, додержуватися норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт, використовувати, в разі необхідності, засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ.

IMG 7522Майбутні муляри навчилися відмінно виконувати кладку простих стін - з цегли та дрібних блоків (під штукатурку або розшивку швів одночасно з кладкою), заповнювати каркаси стін, улаштовувати фундаменти з бутового каменю та цегляної щебінки під заливку, улаштовувати цементну стяжку горизонтальної гідроізоляції фундаментів рулонними матеріалами, закладати цеглою та бетоном борозни, гнізда й отвори, пробивати прорізи у цегляних та бутових стінах за допомогою механізованого інструменту, розбирати кладку мостових опор за допомогою механізованого інструменту, пробивати гнізда, борозни та отвори у цегляній та бутовій кладці за допомогою механізованого інструменту, виконувати монтаж у кам’яних будинках залізобетонних перемичок над віконними та дверними прорізами й нішами. Теоретичні знання та здобуті навички роботи майбутні муляри демонстрували на державній кваліфікаційній атестації, яка відбувалася прямо на навчальному будівельному майданчику.

IMG 7554Відповіді та практичні роботи слухачів оцінювали завідувач відділення Іван Гаврилюк, методист Наталія Мисюра, викладачі Віталій Сашко, Ольга Литвинець, майстри виробничого навчання Іван Вознюк та Віра Шапірко. Найкращі результати показали Любомир Літинський, Іван Одарчук, Андрій Корінець, Олександр Самойлик, Володимир Мичак, Ігор Чиж. Загалом, усі слухачі продемонстрували достойні знання і професійні вміння. Підсумком атестації стало вручення свідоцтв державного зразка про отриману робітничу професію за кваліфікацією 3 розряд, а головним підсумком навчання є працевлаштування випускників. Так, Андрій Корінець, Олександр Самойлик та Володимир Мичак запрошені на підприємства СГПП «Случ», Іван Одарчук увіллється у колектив СГПП «Мир», Ігор Чиж працюватиме на МПП «Омега», Петро Карповець застосує нові знання на СВК «Нива», а Любомир Літинський працевлаштований на МПП «Прадобуд», що у м. Борислав Львівської області.

Головне, слухачі опанували затребувану та цікаву професію, яка допоможе по-новому планувати своє життя, сприятиме підвищенню самооцінки та зміцненню добробуту.

IMG 7487

IMG 7523

IMG 7588

IMG 7595

Більше фото - на офіційній сторінці у Фб

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6545636
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2033
2007
12715
6508066
52876
94288
6545636

Ваш IP: 18.216.24.243
На сервері час : 2024-05-18 09:23:21
return_links(3); ?>