Стати кваліфікованими кухарями

DSC 0012вирішили кухарі-самоучки із Рівного та Запорізької області. Любов до кухні та нестримне бажання вдосконалювати майстерність дозволила новим претендентам продемонструвати перед кваліфікаційною комісією відмінні знання та чудові професійні навички. Минулого тижня претенденти Вадим Лоскутов і Оксана Соколова упевнено довели свою професійну майстерність і «вибороли» 3-й кваліфікаційний розряд. Зауважимо, оцінювання результатів неформального навчання кухарів – одна з вагомих переваг Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Старший майстер виробничого навчання РЦПТО ДСЗ Майя Сульжик зазначає: «У нашому навчальному закладі все більше людей віднаходять справжню підтримку і професійну оцінку своїх здібностей. У кухарів, які з різних причин працюють без відповідних документів, рано чи пізно з’являється потреба в офіційному підтвердженні свого заняття. Працювати фахово, отримувати більше можливостей для вдосконалення – ось що рухає людьми цієї професії».

Рівнянин Вадим Лоскутов звернувся до РЦПТО ДСЗ, уже маючи навички роботи у різних сферах та досвід роботи у багатьох ресторанах. Свого часу молодий чоловік навчався у медичному навчальному закладі, але заради улюбленої справи припинив навчання. Зізнається, батьки не сподівалися, що його захоплення переросте у професію.

За словами членів кваліфікаційної комісії, молодий чоловік відмінно впорався із тестами та гарно працював на кухні. Він із тих людей, які мають професійні руки, і справу свою виконують чітко та бездоганно. Кухар смачно і якісно приготував, зокрема, рулет м’ясний, суп з домашньою лапшою, солодкий омлет та презентабельно подав їх до столу.

DSC 0008Оксана Соколова із Запорізької області, працює помічником кухаря в ПАТ «Племзавод «Степной», прагне зростати фахово, тому вирішила спробувати власні сили на іспиті у Рівненському ЦПТО ДСЗ. Жінка добре впоралася із теоретичною складовою і практичним завданням. Для оцінювання готувала, зокрема, рибні котлети, омлет запечений з кашею, пельмені. І хоча напередодні хвилювалася, зуміла зібратися та довести свою професійність.

Потужна матеріальна база навчального закладу із підготовки кухарів – це навчальна сучасна кухня, спеціалізоване обладнання, інвентар, навчальний ресторан і лабораторія. Досвідчені викладачі допомагають претендентам підготуватися до теоретичних відповідей та налаштуватися на практичну роботу. За правилами, успішно пройшовши спеціальні тести-опитування та набравши 80 і більше балів, особи-претенденти допускаються до приготування страв відповідно до обраних білетів.

Члени кваліфікаційної комісії вкотре переконалися: професійний досвід, «помножений» на відповідальне ставлення до роботи та «приправлений» особливим ставленням до улюбленої справи, дають незмінно високі результати. І самоучки впевнено переходять у розряд кваліфікованих робітників.

Голова комісії, постійний партнер навчального закладу, досвідчений кухар, власник Кейтерингової компанії «Кульбаба» Аліса Хагенбрух зауважила, що кухарський талант закладається ще задовго до роботи і навчання, а професійний досвід і азарт дозволяють претендентам по-справжньому зростати і успішно будувати свій подальший професійний шлях.

Отож, цього разу претенденти успішно впоралися із завданнями, готували страви строго у відповідності до рецептур і технологій приготування, відмінно читали технологічні карти, а отже заслужено отримали свідоцтва державного зразка про 3-й кваліфікаційний розряд за професією «Кухар».

Довідково

Якщо Ви маєте досвід роботи та бажаєте отримати документ державного зразка, підтвердивши кваліфікацію кухаря, - звертайтеся до Рівненського центру професійно-технічної освітим державної служби зайнятості.

Наші контакти:

м. Рівне, вул. Підкови,17а (навчальне відділення).

Тел.: (0362) 68 33 49 (старший майстер виробничого навчання Сульжик Майя Степанівна).

DSC 0003

DSC 0006

DSC 0010

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6546206
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2603
2007
13285
6508066
53446
94288
6546206

Ваш IP: 18.117.109.148
На сервері час : 2024-05-18 11:17:51
return_links(3); ?>