Учнівська молодь Гощанщини дізнавалась про робітничі професії

DSCF2994У рамках профорієнтаційного заходу Рівненського обласного центру зайнятості «Знай і люби свій край» на базі КЗ «Бугринський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад «Загальноосвітня школа I-ІІІ ступенів –Агротехнічний ліцей», що у с.Бугрин Гощанського району, для старшокласників та усіх бажаючих було проведено яскраві майстер-класи за різноманітними робітничими професіями.

DSCF2975Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості презентував виїзне наметове містечко, у якому професійну майстерність демонстрували ковалі ручного кування, водії, робітники фермерського господарства, кухарі, кондитери, бармени, кравці, вишивальники, перукарі, манікюрники, візажисти та виробники художніх виробів з лози.

DSCF2987Ознайомлення учнів із освітніми послугами РЦПТО ДСЗ та умовами зарахування і навчання відбувалося у динамічному спілкуванні - із майстрами виробничого навчання, слухачами, представниками РЦПТО ДСЗ та Гощанської районної філії РОЦЗ. На зустріч із дітьми і представниками служби зайнятості завітав Голова Бугринської об’єднаної територіальної громади Сергій Пилипчук.

DSCF2986У «професійних наметах» школярі із захопленням спостерігали за роботою ковалів та залюбки долучалися до кування. Біля навчальної барної стійки учням розповідали про особливості професії бармена, частували напоями. Експозиція кухарів і кондитерів приваблювала смачними майстер-класами з оздоблення імбирного печива, мистецтва художнього різьблення по овочах і фруктах (карвінг) та випікання млинців. Майбутні водії цікавилися симуляторами водіння, адже тут можна було промчати уявними автошляхами, долаючи перепони. Біля експозиції «Робітника фермерського господарства» старшокласники довідалися про універсальність та розгалуженість, а отже і перспективність цієї професії.

DSCF2962

У холі школи працювали представники індустрії краси та традиційних українських ремесел: у виїзному салоні краси професії представляли майбутні перукарі, манікюрники та візажисти, а мистецтву вишивання стрічками та на комп’ютеризованій швейній машинці навчали представники швейної справи. Найбільш посидючі та зосереджені працювали разом із майбутніми виробниками художніх виробів з лози. Підготовлені лозові прутики у досвідчених руках майстрів та зацікавлених дітей перетворювалися на сонячні вироби – корзинки.

DSCF2972

Директор школи Степан Сондак зауважив, що чимало випускників закладу навчалися у РЦПТО ДСЗ і вже працюють за обраними професіями. Саме завдяки роботі служби зайнятості та гарним відгукам про Рівненський ЦПТО ДСЗ мешканці Гощанщини обирають професійне навчання.

DSCF2991

А тим часом, профорієнтаційні заходи служби зайнятості тривають в усіх районах області. Директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук запевнив, що саме такі зустрічі забезпечують головне – інформацію: над майбутнім вибором професії задумуються старшокласники, про роботу служби зайнятості та навчального закладу дізнаються безробітні, а роботодавці, співпрацюючи із Рівненською обласною службою зайнятості, забезпечують свої підприємства кваліфікованими кадрами.

DSCF3002

DSCF2951

DSCF2996

DSCF2969

DSCF2965

Більше фото на офіційній сторінці у Фб

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6545150
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1547
2007
12229
6508066
52390
94288
6545150

Ваш IP: 3.22.221.28
На сервері час : 2024-05-18 07:23:07
return_links(3); ?>