У навчально-виробничому комплексі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, що у Рівному на вул. І. Підкови, 17а, відбулася державна кваліфікаційна атестація слухачів-кондитерів. Безробітні із Рівного, Острога, Здолбунівщини, Костопільщини, Радивилівщини, Рокитнівщини та Чернівецької області пройшли навчання і отримали омріяні документи державного зразка про професійну освіту, запрошення від роботодавців та чудову нагоду реалізуватися у якості кваліфікованих робітників.
Традиційно, майстерність слухачів оцінювали роботодавці, адже це найкраща нагода познайомитися і запросити кваліфікованих кондитерів до себе на роботу.
Представники роботодавців Андрій Ніколайчук (ресторан «Баржа»), Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба»), Аліса Борсук (кав’ярня «Чорна королева»), Катерина Соболєва (ресторан «Виноград») із задоволенням спілкувалися із слухачами, дегустували їхні кваліфікаційні вироби – оригінальні торти та дізнавалися про кондитерські уподобання і плани. Роботодавці зізналися, що отримали справжню насолоду від смакових якостей і дизайну виробів. Вони також відмітили творчий підхід слухачів до виконання практичного завдання і запросили кондитерів на роботу.
Майстер виробничого навчання РЦПТО ДСЗ Світлана Рибачок серед найперспективніших називає Аллу Марину із Рівного. Слухачка порадувала членів державної кваліфікаційної комісії кондитерським шедевром – бездоганним і витонченим тортом шоколадним із вершково-шоколадною помадкою.
Приємною несподіванкою для присутніх став ніжний торт-зізнання від Ярослави Середи із Костопільщини. Кондитер щиро подякувала за насичене навчання, чудові умови для здобуття професії, сучасне обладнання, а головне – творчу і доброзичливу атмосферу, яка сприяла роботі. Виріб у вигляді серця, оздоблений ніжно-пастельною глазур’ю та квітами – чудовий знак подяки.
Навчальний заклад тісно співпрацює із роботодавцями-партнерами. Так, майбутні кондитери відточували професійну майстерність у підприємців Рівного, Костополя, Радивилова. Саме на виробничій практиці слухачі розпочали серйозне знайомство із майбутньою роботою, навчилися комунікувати із колегами по цеху та перейняли цінний досвід у кращих майстрів.
За активність, любов до професії, відповідальність і старанність слухачам подякував заступник директора РЦПТО ДСЗ Волордимир Лук’янчук. Він побажав випускникам справжнього визнання, вдячних замовників та вручив документи про освіту.
Довідково
Професія: Кондитер
Термін навчання: 6,7 місяців
Місце навчання: м. Рівне, НВК на вул. І.Підкови,17а
Тел. 0362 68 37 95
e-mail: cpto@cpto.rv.ua