До професійного навчання у Рівному залучають тернопільських безробітних

 DSCF3424На запрошення Рівненського обласного центру зайнятості, у рамках профорієнтаційної роботи із безробітними громадянами та з метою популяризації освітніх послуг, у Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості із робочим візитом завітали представники базових центрів зайнятості Тернопільської області. На гостинній рівненській землі тернополян вітав директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук, представники Рівненської обласної служби зайнятості та навчального закладу.

Іван Ткачук наголосив, що Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості має унікальні потужні можливості для надання освітніх послуг безробітним і усім бажаючим дорослим громадянам за професіями у найрізноманітніших галузях економіки. Сьогодні це міжрегіональний навчальний заклад служби зайнятості, який яскраво демонструє ефективність комунікацій між безробітним і роботодавцем саме шляхом професійного навчання.

IMG 3159Під час зустрічі гості відвідали навчальну базу в Олександрійському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ, де готують кваліфікованих токарів, фрезерувальників, столярів будівельних, комплектувальників меблів, слюсарів з ремонту автомобілів, рихтувальників кузовів, електрозварників ручного зварювання, верстатників широкого профілю, верстатників деревообробних верстатів, водіїв категорій B,C1,C, A1, A2, A, B1, BE, B3, D,CE, C1E, робітників фермерського господарства, робітників зеленого будівництва, кравців, закрійників.

IMG 3165

DSCF3388Тернопільські колеги відвідали також навчальну базу в м. Рівне на вул.Пирогова,8, яка спеціалізується на підготовці кваліфікованих штукатурів, мулярів, лицювальників-плиточників, кравців, закрійників, молодших медичних сестер з догляду за хворими, секретарів керівника (ПОУ), взуттьовиків з ремонту взуття, операторів котельні, операторів інформаційно-комунікаційних мереж, операторів з обробки інформації та програмного забезпечення, монтажників інформаційно-комунікаційного устаткування, операторів комп’ютерної верстки, квіткарів, вишивальників, діловодів. Гостям показали інформаційно-бібліотечний ресурс, який нараховує більше 5 тисяч підручників, словників, довідників і технічної літератури та понад 500 підручників на електронних носіях.

DSCF3400

DSCF3413

DSCF3406

DSCF3426

У навчально-виробничому комплексі, що у Рівному на вул. І. Підкови, 17а гостям показали як навчаються майбутні перукарі, манікюрники, педикюрники, візажисти, косметики, кухарі, кондитери, бармени, офіціанти, агенти з організації туризму, адміністратори, майстри ресторанного обслуговування, покоївки, касири. Делегація побувала у комфортабельному гуртожитку готельного типу для слухачів, у навчальному ресторані, на навчальній кухні, в майстернях, лабораторіях, салоні краси.

DSCF3468

«Ми прагнули максимально ознайомитися із умовами навчання слухачів, аби донести інформацію як до самих безробітних, так і до тернопільських роботодавців», - наголосив керівник Тернопільської обласної служби зайнятості Василь Олещук. - Наша співпраця неодмінно продовжуватиметься, адже і направлені безробітні, і роботодавці задоволені результатами. Серед популярних напрямів взаємодії – оцінювання результатів неформального професійного навчання наших кухарів. Цей формат підтвердження кваліфікації особливо затребуваний».

DSCF3496Зі слів присутніх, екскурсія вразила: досвідчений, професійний, відданий справі персонал, сучасна матеріально-технічна база: навчальна сільськогосподарська техніка, різноманітне професійне обладнання, новітнє устаткування, матеріали; укомплектовані комп’ютерні аудиторії, програмне забезпечення, мережа Інтернет, спеціалізовані кабінети, а також активне та насичене життя слухачів під час виробничого навчання та змістовне дозвілля, зручні сучасні апартаменти для проживання; розгалужена сітка навчальних відділень, зосередження професій за галузями та багато-багато іншого. Із майбутніми робітниками займаються досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання. Серед головних переваг РЦПТО ДСЗ - тісна взаємодія із роботодавцями, що дозволяє готувати кадри під конкретні замовлення, враховуючи потреби і вимоги ринку праці, організація проходження виробничої практики безпосередньо на потенційних робочих місцях та максимальне сприяння успішному працевлаштуванню випускників.

Представники Тернопільської служби зайнятості жваво цікавилися термінами навчання, ділилися думками щодо специфіки навчання дорослих громадян, торкнулися окремих аспектів індивідуальної, дистанційної та дуальної форм навчання, обговорили можливості набору нових груп, зокрема, за професією фотографа, Вони відвідали заняття та поспілкувалися із майбутніми перукарями, барменами, веб-дизайнерами, кравцями та першою інклюзивною групою слухачів. Для слабозорих громадян у РЦПТО ДСЗ вперше введено спеціальний курс «Технології обробки комп’ютерної інформації» та запрошено досвідченого викладача, аби умови і формат навчання відповідали потребам саме цієї категорії слухачів.

DSCF3431Під час круглого столу до присутніх звернувся заступник директора РОЦЗ Андрій Грещук, який, зокрема, подякував тернопільським колегам за підтримку в організації безробітних щодо роботи зі збору ягід. «Сьогодні близько 55% населення, що перебуває на обліку в службі зайнятості, - це селяни. Подібна взаємодія сприяє зацікавленню сільських мешканців у розвитку власної справи. Зайнятість людини – є нормою життя», - зауважив Андрій Васильович, - тому необхідно всіляко ініціювати і підтримувати такий процес». Він також наголосив на необхідності подальшого впровадження дистанційного навчання для бажаючих навчатися із віддалених регіонів.

Запорукою ефективної роботи з профорієнтації дорослих безробітних громадян є спільні, цілеспрямовані, прогресивні та виважені кроки усіх підрозділів служби зайнятості. Поза сумнівом, зміцнення позицій вітчизняних роботодавців, а отже і економіки в цілому, напряму залежить від оперативного забезпечення ринку праці кваліфікованими робітниками. Цю відповідальну місію успішно виконує і Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

DSCF3412

DSCF3488

DSCF3436

DSCF3474

DSCF3511

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6548426
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
4823
2007
15505
6508066
55666
94288
6548426

Ваш IP: 13.59.193.55
На сервері час : 2024-05-18 23:22:23
return_links(3); ?>