Кваліфіковані кравці завоювали симпатії роботодавців

 IMG 3266Із задоволенням спостерігаємо як здобувають нові професії наші слухачі. Ще вчора вони були розгубленими безробітними, які майже не сподівалися на ефективні зміни у своєму житті, а вже сьогодні – це кваліфіковані майстри, котрі здатні створити свою унікальну майстерню із якісними та професійними послугами. В Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості майбутні кравці яскраво продемонстрували професійні успіхи. Направлені на навчання у РЦПТО ДСЗ Рівненським міським центром зайнятості, Рокитнівською, Здолбунівською, Рівненською, Володимирецькою, Дубровицькою, Костопільською районними філіями Рівненського обласного центру зайнятості, слухачі 9,2 місяців вивчали сучасне швейне обладнання, основи конструювання та технологію виготовлення одягу, спецмалювання та багато іншого, аби здобути перспективну і цікаву професію.

IMG 3240Практика показує, що темп популярності робітничих професій продовжує набирати оборотів, а ринок праці стрімко розвивається. Реалії такі, що все більше людей з вищою освітою в якийсь момент свого життя намагаються реалізувати себе не за раніше набутою освітою, до прикладу, бухгалтера, економіста чи юриста, а перекваліфіковуються на майстра манікюру, кухаря або ж кравця!

«Якщо говорити з точку зору психології, - зауважує психолог Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, - то людина, яка обрала робітничу професію, отримує більше задоволення від реальних результатів своєї праці, адже їх можна побачити та відчути. Задоволений, щасливий клієнт та фінансова винагорода «тут і зараз», а не віртуальна, ймовірна, на карточку в кінці місяця – ось головна відмінність такої роботи».

IMG 3229Про переваги робітничих професій діляться і самі випускники: це й можливість реалізувати свій творчий потенціал, керувати своїм часом та займатися улюбленою справою, віднайти себе у професії, відчувати гордість та задоволеність від того, що робиш. У позитивному налаштуванні слухачів переконалися і присутні на державній кваліфікаційній атестації представники роботодавців та члени кваліфікаційної комісії.

Випускники РЦПТО ДСЗ з оптимізмом дивляться у завтрашній день. Про їх новий успішний та насичений життєвий період красномовно свідчать творчі кваліфікаційні вироби: цікаві сукні із сучасним принтом - ділові, вечірні та коктейльні, спідниці «олівець», симпатичні домашні халати, класичні чоловічі і жіночі брюки, комплекти одягу у діловому стилі, блузи, одяг Family Look та постільна білизна у комплектах. Кравчині залюбки «одягнули» не лише себе, але й своїх дітей, подруг, родичів, знайомих. Відтепер швейна справа надихатиме й годуватиме.

IMG 3228Зі слів майстра виробничого навчання Лілії Давидюк, одними з найуспішніших зарекомендували себе Оксана Дорош з Рівного та Анна Берник із м. Костопіль. «Анна не лише сама старанно, творчо та завзято працювала, - вона допомагала одногрупникам у конструюванні одягу, з підбором тканин, при виконанні викройок». Цікаво, що на ДКА слухачка принесла лише четверту частину (!) всього відшитого одягу. Присутніх приємно вразили її блузи – виготовлені за власними лекалами, без використання готових журнальних викройок. Сама ж Анна зізнається, що у планах - започаткування власної справи.

IMG 3239
Про працевлаштування випускників із заступником директора РЦПТО ДСЗ Русланою Бодренко говорили присутні на іспиті підприємці - співвласники українсько-італійського підприємства ТОВ «Белко». Підприємство віднедавна працює на Рівненщині, спеціалізується на пошитті чоловічих сорочок, тому особливо зацікавлене у професійних кадрах. Директор Олександр Козлюк наголосив, що виробництво забезпечене новітнім обладнанням, а умови праці відповідають сучасним вимогам праці. У цьому вже переконалася одна із слухачок, яка проходила тут виробничу практику. Руслана Бодренко ініціювала наступний крок співпраці – навчання слухачів на замовлення підприємства - із елементами дуальної форми. «Важливо, що цей роботодавець гарантує чіткість поставлених перед робітниками задач, створив гарні умови праці та дбає про хорошу заробітну плату», - зауважила вона.

В урочистій атмосфері кравцям вручили документи про професійну освіту державного зразка та побажали професійної наснаги і неодмінно успіхів.

Більше фото на офіційній сторінці у Фб

IMG 3232

IMG 3236

IMG 3238

IMG 3245

IMG 3256

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6548062
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
4459
2007
15141
6508066
55302
94288
6548062

Ваш IP: 3.129.11.20
На сервері час : 2024-05-18 22:01:30
return_links(3); ?>