Кваліфіковані кравці започаткують власну справу

 IMG 796412 слухачів із числа зареєстрованих у Сарненському, Володимирецькому і Дубровицькому районах безробітних впевнено змінили свою долю. Направлені на навчання у Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, вони старанно вивчали науку крою та шиття, переймали досвід у майстрів місцевих швейних підприємств та крок за кроком втілювали заповітну мрію – навчитися якісно виготовляти сучасний одяг.

Як коментує майстер виробничого навчання Сарненського навчального відділення РЦПТО ДСЗ Оксана Мороз, майбутні кравці відшліфовували професійні навички на виробничих майданчиках партнерів навчального закладу

- в ательє ФОП Протосавицького Г.Б. (м. Дубровиця) , ФОП Собори Л.А. (м. Сарни, ательє «Софі»), у ТзОВ «Морган-Сарни Партнер» (м.Сарни), а також у навчальному класі – майстерні з надання платних послуг. І вже на іспит вони принесли якісні і з авторською родзинкою кваліфікаційні вироби – яскраві сукні, спідниці, брюки, халати, блузи. Хтось шив для себе, хтось для родини, або друзів, - увесь арсенал виробів свідчив про головне: слухачі відмінно впоралися із завданням та продемонстрували готовність працювати на результат. Демонструючи вироби, коментуючи виконання лекал та швів, розповідаючи про властивість тих чи інших тканин, майстри також ділилися творчими ідеями та планами. За їхніми відповідями уважно стежили представники роботодавців - ательє "Надія" (м. Дубровиця), ФОП Борисова О.С., ФОП Лотоцька Анна - голова державної кваліфікаційної комісії.

IMG 7822

IMG 7891

IMG 7896 IMG 7900

IMG 7931

Важливим підсумком навчання майбутніх кравців є, звісно ж, їх працевлаштування. Приємно зазначити, що активні, творчі та ініціативні слухачі подбали, аби роботодавці повірили у їхній потенціал і запросили на роботу. Так, випускниця Надія Олексієвець планує працювати кравцем у рідному селі Залужжя. Тетяну Гамзу чекають в швейному ательє села Тріскіно. Оцінили професійність Алли Матюк та запропонували роботу у ТзОВ «Морган-Сарни Партнер». Тетяна Гаврильчик, опанувавши професію та зваживши сили, планує започаткувати власну справу. А Олена Ус погодилася на пропозицію роботодавця і піде працювати в ательє «Золота голка».

IMG 7881

Після успішно зданої державної кваліфікаційної атестації заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко урочисто вручила слухачам свідоцтва державного зразка. Відтепер їх професійні знання та бажання працювати допоможуть покращити власний добробут і успішно самореалізуватися.

IMG 7953

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6549839
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1179
5057
16918
6508066
57079
94288
6549839

Ваш IP: 13.58.132.97
На сервері час : 2024-05-19 05:17:57
return_links(3); ?>