Старшокласники роблять «Перший крок у професію»

 Для 400 старшокласників Рівного організували зустріч із робітничими професіями на базі одного з найбільших навчальних відділень служби зайнятості області.

DSC 0092Один із найефективніших форматів спілкування з учнівською молоддю – насичені професійні майстер-класи. Саме цей формат популяризації робітничих професій обрав Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Учні «наживо» вивчають професії, можуть долучитися до цікавого процесу. Натомість слухачі РЦПТО ДСЗ, які залучені до заходів, вдосконалюють навички, вчаться комунікувати із аудиторією. Отож, виграють усі! Чи не найбільша кількість заходів відбувається на базі навчально-виробничого комплексу у м. Рівному на вул. І.Підкови,17а. Тут відбувається підготовка кваліфікованих робітників за ліцензованими професіями для сфери туризму, побутового обслуговування, готельного господарства та ресторанної справи.

Рівненський міський центр зайнятості спільно із Рівненським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості організували профорієнтаційну екскурсію для майбутніх випускників ЗОШ. І вже 20 вересня «Перший крок у професію» зробили близько 400 старшокласників Рівного. Вони ознайомилися із сучасною навчальною базою відділення, побували на заняттях слухачів, оглянули навчальні кабінети, лабораторії та майстерні. Особливий інтерес викликали навчальні майданчики «Ресторан», «Бар», «Банкетний зал», «Салон краси», «Туристична фірма», кухня-лабораторія, гарячий і холодний цехи, кондитерський цех та інші. Учні побачили, як функціонують ділянки великого і цікавого механізму – центру профтехосвіти.

DSC 0056Із вітальним словом до юних гостей звернулася заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко. Вона наголосила, що навчальний заклад працює насамперед над професійною підготовкою безробітних громадян. Але й має унікальну можливість навчати усіх бажаючих: за індивідуальною (платною) формою навчання або ж за направленням роботодавців. Вибір професій великий, умови навчання – сучасні, виробнича практика відбувається на майданчиках провідних роботодавців – партнерів закладу, що дозволяє успішно працевлаштовуватися випускникам.

DSCN0689Старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик розповіла гостям про умови прийому на навчання до РЦПТО ДСЗ, навчальні програми, перспективи працевлаштування, цікаві виїзні акції, участь слухачів у різноманітних конкурсах, фестивалях, тренінгах, практикумах. 13 ліцензованих професій пропонує відділення! Дітей вразив рівень підготовки безробітних, розмаїття запропонованих професій, щира і доброзичлива атмосфера у закладі. Вони дізналися про майстерність і кваліфікацію випускників Центру та терміни підготовки кваліфікованих робітників.

Майстер виробничого навчання Анатолій Шолодько цікаво і захоплено розповів про професії бармена, бариста, офіціанта, майстра ресторанного обслуговування, офіціанта. Як облаштоване робоче місце кожного, які функції покладаються на цих робітників, яку роботу вони виконують і якими особливостями володіють – про це і багато іншого дізналися школярі.

Майстер виробничого навчання Світлана Клімчук залюбки продемонструвала мистецтво витинання овочів і фруктів – карвінг. Кухарські здібності важливо вдосконалювати та застосовувати у повній мірі. Саме таких – професійних, ініціативних, закоханих у професію чекають роботодавці, роблять ставку на кваліфікацію майстрів. Поряд із слухачами - майбутніми кухарями творчо попрацювали і старшокласники.

Майбутні кондитери разом із майстром виробничого навчання Світланою Рибачок підготували імбирне печиво, а старшокласники могли оздобити його на свій смак. Робота сподобалася і зацікавила багатьох.

Безымянный10-класниця ЗОШ № 8 Тетяна Грицюк: «Дуже подобаються професії перукаря, візажиста, кравця і кухаря! Вважаю, що у будь-якій справі важливо розвиватися, тому ця екскурсія допоможе у подальшому виборі майбутнього».

У навчальному Салоні краси з професіями перукаря, манікюрника, косметика і візажиста юних відвідувачів знайомили майстри виробничого навчання Оксана Підлісна, Лілія Мельник, Ірина Максимів, Катерина Біляєва, Тетяна Сондак. Старшокласники спостерігали, як виконується модна стрижка, дізнавалися про барберів, побували у манікюрному кабінеті, спостерігали за роботою візажистів, зокрема, апаратним RF–ліфтингом, мікродермобразією, нанесенням альгінатної маски та колагенового листа.

Динамічні, інноваційні, захоплюючі і красномовні майстер-класи – вагомий козир РЦПТО ДСЗ. У такому форматі постійно відбуваються зустрічі із молоддю і безробітними, що позначається на майбутньому виборі професії.

Уважно та доброзичливо представники навчального закладу спілкуються із усіма гостями, і вже завтра кожен із них може скористатися нагодою і обрати навчання за однією із запропонованих професій. Сучасний навчальний заклад працює цілий рік, без канікул, видає своїм випускникам цінну путівку в життя – документ державного зразка про професійне навчання і кваліфікацію.

DSC 0079

DSC 0101

DSC 0104

DSC 0110

DSC 0113

DSC 0125

DSC 0130

DSC 0137

DSC 0151

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6529853
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2898
5358
21786
6487465
37093
94288
6529853

Ваш IP: 52.15.179.139
На сервері час : 2024-05-11 23:00:18
return_links(3); ?>